Stoudemire megsérült, ám a Suns győzött

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 24. 10:27
Az első alkalommal kezdőcsapatával felálló Phoenix Suns 11 pontos győzelmet aratott a nyáron Seattle városából elköltözött Oklahoma Thunder ellen. A mérkőzés harmadik negyedében sérült meg a hazaiak erőssége, Amare Stoudemire, aki ujját fájlalva hagyta el a játékteret. Tovább menetel a New Orleans Hornets, súlyos vereségbe szaladt bele hazai pályán a Dallas Mavericks.


Alig öt nap múlva végetér az előszezon és megkezdődik az éles küzdelem az NBA alapszakaszában. Csütörtökön újabb nyolc mérkőzéssel folytatódott a felkészülés, így a sztárcsapatok is pályára léptek.

 

A Phoenix Suns legjobb ötösét pályára küldve esélyt sem adott a költöztetett és új nevet kapó Oklahoma Thundernek, igaz Amare Stoudemire a harmadik negyedben ujjsérülést szenvedett.

 

Hetedik mérkőzésén is veretlen maradt a New Orleans Hornets, amely ezúttal a csapnivaló 2007/2008-as idényt produkáló Miami Heat baját látta el, húszpontos győzelmet aratva. Chris Paul 13 gólpasszal, David West 22 ponttal vette ki részét a diadalból, a Darazsak bizakodva várhatják az október 28-ai szezonrajtot.

 

Nem gördül ennyire jól a Dallas Mavericks szekere, amely több kínos vereségbe is beleszaladt, csütörtökön az Indiana Pacers gázolt át a 2006-os nagydöntősön 114-91-s sikerével. Otthon kapott ki a Detroit Pistons, magabiztos győzelmet aratott a Los Angeles Lakers, a Utah Jazz illetve a Jao Minggel pályára lépő Houston Rockets is.

 

Az előzszezonból már csak egy játéknap van hátra, pénteken hat további mérkőzést rendeznek, mielőtt kezdetét venné az alapszakasz október 28-án.

 

NBA ELŐSZEZON, A CSÜTÖRTÖKI JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
Detroit Pistons Atlanta Hawks 87-88
Minnesota Timberwolves Milwaukee Bucks 95-76
New Orleans Hornets Miami Heat 100-80
Dallas Mavericks Indiana Pacers 91-114
Utah Jazz Portland Trail Blazers 100-89
Phoenix Suns Oklahoma Thunder 102-93
Sacramento Kings Houston Rockets 97-110
Los Angeles Lakers Charlotte Bobcats 88-77