Összetörték a király álmát

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 31. 09:26
Az Orlando Magic jutott az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) fináléjába, miután a Keleti főcsoport döntőjében negyedszer is legyőzte az alapszakaszgyőztes Cleveland Cavaliers együttesét. LeBron James – sokak szerint napjaink legjobb játékosa - ezúttal is csak az utolsó előtti lépcsőfokig tudta vezetni csapatát. Az orlandói gárda legjobbja a 40 pontig jutó Dwight Howard volt a 103-90-re végződött mérkőzésen.


Itt a vége fuss el véle! Legalábbis a Cleveland számára. A Cavaliers alapszakaszgyőztesként kezdte a rájátszást, így hatalmas fórra tett szert, hiszen tudni lehetett, hogy ameddig versenyben van a csapat, addig a pályaelőny is segíti. Éltek is ezzel LeBron Jamesék, és könnyedén jutottak el a Keleti főcsoport döntőjéig, ahol úgy tűnt, szerencséjük is van, hiszen a bajnok Boston helyett a gyengébb csapatnak tűnő Orlandóval kerültek szembe.

Ekkor már minden szakértő azt várta, hogy a Cavs könnyedén kiejti a Magicet, és simán megnyeri a Keleti főcsoportot, és létrejön az álomdöntő, a Cleveland Cavaliers-Los Angeles Lakers párharc. Nem így lett.

Az Orlando az esélytelenek nyugalmával hipp-hopp elvette az alapszakaszgyőztestől a pályaelőnyt, és ezután „csak” arra kellett ügyelnie, hogy a hazai meccseit behúzza. Nos, ez ha nagynehezen is, de sikerült, így magyar idő szerint vasárnap hajnalban a hatodik mérkőzés után 103-90 állt az eredményjelzőn, így az Magic jutott a nagydöntőbe. James király pedig lecsücsült a földre és minden bizonnyal azon tűnődött, hogy vajon lesz-e neki még egyszer ekkora esélye arra, hogy bajnoki címet nyerjen.

 

NBA, KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 103-90
A párharc végeredménye: 4-2 az Orlando javára