Összejött az álomdöntő a Magyar Kupában

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 28. 21:10
Nem sokon múlt, hogy meglepetés szülessen a női kosárlabda Magyar Kupa elődöntőjében. A Sopronban rendezett négyes finálé első mérkőzésén a hazai pályán játszó MKB Sopron magabiztosan verte a SEAT Foton Győrt, ám a MiZo Pécs hosszabbításra kényszerült a Szeviép Szeged ellen. Utóbbi együttes bár jobban játszott, mégsem tudta megnyerni az összecsapást. Ezzel a két eredménnyel pedig egyértelművé vált, hogy ismét két Euroliga-csapatunk, a Pécs és a Sopron játssza majd a döntőt - ezúttal a Magyar Kupában.


 

NŐI KOSÁRLABDA MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ:
SEAT Foton Győr - MKB Euroleasing Sopron 51-86 (15-28, 10-20, 12-24, 14-14)
Sopron, 1000 néző. V: Hegedűs, Gorka, Frányó.
Sopron: MACLEOD 10, HONTI 10/6, HOLT 13/9, MILOVANOVICS 16/3, HORTI 12. Cs: Horváth Zs., KRIVACSEVICS 16, Eördögh 4, Hadarics, Horváth L. 2, Semsei, Ilosfai. Vezetőedző: Székely Norbert.
Győr: Borovicková 6/6, Fűrész 4, Vida 8/6, Imbergerová 6/6, Keller 5/3. Cs: Izsák 4, Kovács 4, Radunovics 3, ANTOLOVICS 11. Vezetőedző: Tapodi Péter.

A mérkőzés első négy támadása kosárral végződött, a győriek két triplát, a soproniak két duplát dobtak. Aztán védekezését rendezve ellépett riválisától az esélyes címvédő, lehengerlő játékkal megnyugtató előnyt szerzett a nyitó negyed végére az MKB.

A Foton zavarodottsága a második szakaszban is tartott, a második negyedben közel hét percig nem dobott pontot a Győr, a különbség pedig húsz fölé nőtt, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt az első elődöntő. Biztos, ami biztos, a második félidőt is egy 10-0-lal indította a Sopron, hamar harminc pont fölé nőtt a különbség. Székely Norbert tehát nyugodtan pihentethette csapata kulcsjátékosait a vasárnapi fináléra.

EDZŐSZEMMEL:
Székely Norbert: - Fegyelmezett, koncentrált, jó játékkal szerencsére hamar sikerült olyan előnyre szert tenni, hogy szünet után lehetett pihentetni néhány meghatározó játékost a holnapi, várhatóan igen kemény fizikai megterheléssel járó döntő előtt.
Tapodi Péter: - Ha nem is eredményes, de a csapatra váró fontos mérkőzések szempontjából igen hasznos meccset játszottunk.

 


NŐI KOSÁRLABDA MAGYAR KUPA ELŐDÖNTŐ:
MiZo Pécs 2010 - Szeviép Szeged 78-74 (9-14, 11-17, 18-17, 25-15, 15-11)
Sopron, 1200 néző. V: Hartyáni, Farkas, Balogh
Pécs: IVÁNYI 15/9, Török 1, MAZZANTE 17/9, Mészáros, OHLDE 19. Cs: VAJDA 21/6, Sarok, Raksányi, Ruják 2, Krnjics 3. Vezetőedző: Fűzy Ákos
Szeged: DUBROVINA 9, NÉMETH 30/3, FŰRÉSZ 13/3, MASLOWSKI 16/3, Zserzserunova 4. Cs: Szakács , Russai, Laczi 2, Vincze. Vezetőedző: DonkóOrsolya

Szédületes hangulatban és ideges játékkal indult a második elődöntő. A soproni drukkerek a Szegedet bíztatták, a pécsiek pedig övéiket. Hogy mekkora volt a küzdelem, a harc azt jól jelezte: az első szakasz közepén 4-2-es pécsi vezetést mutatott az eredményjelző. A csereként beálló Vajda Annán érződött a kihagyás, az első negyedben öt büntetőt elrontott. A negyed második felében a remekül védekező szegediek egy-két ügyes támadást vezetve megléptek.

A második negyed elején Németh Bernadett remek alakításaival növelte előnyét a Szeged. Szikrázóan kemény párharcok jellemezték a mérkőzést, és a lelátón is forró volt a hangulat. Fűrész Emőke büntetőivel tíz pont fölé nőtt a Szeged előnye.

Szünet után folytatódott az öldöklő csata, több mint másfél percig nem esett kosár a harmadik negyed elején, majd Maslowski és Dubrovina kosaraival már 15 pontra volt a Szeviép előnye, a Pécs 2 perc 17 másodperc elteltével szerezte csak első pontjait. Aztán a negyed közepén Iványi triplájával rég látott közelségbe, tíz pontra jött föl a MiZo. Szenzációs, igazi kupahangulat volt az MKB Arénában. Elsősorban Fűrésznek és Némethnek volt köszönhető, hogy a támadásban feljavuló pécsiek ellen tartani tudta előnyét a Szeged. A záró szakasz elején szegedi részről Maslowski is felnőtt a feladathoz, kosaraival újra megugrott a Szeged, a pécsieknél nem akadt vezéregyéniség.

A negyed közepén a MiZo párszor megjátszotta Ohlde-t, majd Mazzante és Vajda is bevágott egy triplát, így a támadásban fáradni látszó Szeged ellen két perccel a vége előtt már csak négy volt a differencia. A pécsiek a végén Iványi büntetőivel kiharcolta a hosszabbítást, amely előtt Zserzserunova és Fűrész is kipontozódott a Szegednél.

A túlóra elején is a csongrádiak vezettek, de Mazzante triplájával fordított a MiZo, A Szeviép azonban nem adta fel, Maslowski és Németh pontjaival másfél perccel a vége előtt visszaszerezte a vezetést a Szeged. Szinte támadásonként fordult a kocka, s a végén Dubrovina sérülése, no meg Vajda triplája megadta a kegyelemdöfést a remekül küzdő s játszó szegedieknek. Összességében elmondható, hogy a meccs remek hírverése volt a női kosárlabdának.

EDZŐSZEMMEL:
Fűzy Ákos: - Három negyeden át gyengén, tompán játszottunk, utána azonban a negyedikben és a hosszabbításban megdobbant a pécsi szív.
Donkó Orsolya: - Normális esetben az a csapat nyer, amelyik jobban játszik, mint a másik. Ma mi voltunk a jobbak, mégsem nyertünk.