Nem érdemeltünk győzelmet, így Eb-t sem

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 19. 17:07
Hiába a bizakodásra okot adót felkészülés, a nagy várakozások, a Portugália elleni csütörtöki sima 66-57-es vereséggel biztossá vált, nem sikerül megismételni az 1999-es bravúrt és kijutni a férfi kosárlabda Európa-bajnokságra. Az okokról Mészáros Lajos szakmai igazgató beszélt.


„Nagyon rosszul védekeztünk és lepattanóztunk annak ellenére, hogy felkészültünk a támadójátékukból. A portugálok sok kihagyott dobás után visszaszerezték a labdát és harmadik-negyedik kísérletre szereztek pontokat" – kezdte a szakember a SportTV-nek.

„Készültünk a hárompontosaikra, de nem tudtunk mégsem felállni ellenük, rendre hibáztunk. Ezután magabiztossá váltak és jó dobóteljesítménnyel meg tudták nyerni a mérkőzést, nem érdemeltünk ma győzelmet" – tette hozzá Mészáros.

„Meg volt fogva a csapat, rossz védekezés után elveszítettük önbizalmunkat támadásban, könnyű helyzetekben hibáztunk, ez pedig a mérkőzés elvesztésével járt együtt. Ők ezt azonnal kihasználták" – beszélt az okokról.

A vereséggel így tét nélküli mérkőzésen utazunk Finnországba, eldőlt, a skandinávok és a portugálok jutnak ki az Eb-re, a magyar válogatott számára pedig tovább tart a 12 éves várakozás.