Megbabonázta a Magic a Varázslókat

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 28. 08:07
Nem a hazai csapatok napja volt a csütörtöki, ugyanis mind a Washington, mind a Denver saját pályáján maradt alul az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. Az Orlando tizenöt pontnyi különbséggel verte a fővárosiakat, míg a Hornets szoros mérkőzésen őrölte fel a Nuggetset.



Az Orlando már az első felvonásban tizenhárom ponttal elhúzott ellenfelétől, és ebből a különbségből mindössze kettőt tudott lefaragni a második játékrészben a Washington.

A harmadik felvonásban ismét varázsolt a Magic, így biztos előnye tudatában várhatta a mindent eldöntő negyedet, amelyben már képtelen volt annyit hibázni, hogy akár egy kicsit is izgulnia kelljen a végén.

A sok kiváló teljesítmény közül is elsősorban Dwight Howard játékát kell kiemelni, 26 pontjával és 14 lepattanójával elévülhetetlen érdemeket szerzett a győzelemben.

Az Orlando legutóbbi kilenc mérkőzéséből mindössze egyszer hagyta el vesztesen a parkettet, idegenben pedig szinte képtelenség megállítani: sorozatban hatodik alkalommal nem talált legyőzőre.

A New Orleans többek között egy 19,1 másodperccel a vége előtt született James Posey-triplának köszönhetően kerekedett felül a Denveren. Külön érdekesség, hogy a kosaras korábban a Nuggetsben is megfordult, ám ezúttal már a vendégöltözőben kellett felkészülnie a megméretésre.

 

NBA, CSÜTÖRTÖKI JÁTÉKNAP:
Washington Wizards-Orlando Magic 90-105
Denver Nuggets-New Orleans Hornets 101-105