Lisa Leslie a szezon végén visszavonul

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 4. 16:59
Az amerikai női kosárlabda élő legendája, a négyszeres olimpiai és kétszeres WNBA-bajnok Lisa Leslie valószínűleg a következő szezon végén visszavonul, adta hírül a The Los Angeles Times nevű magazin.


Leslie már egészen fiatalon felhívta magára a figyelmet, 18 évesen nem kevesebb, mint 101 pontot dobott egy 102-24-re végződő középiskolai mérkőzésen.


A tengerentúli női kosárlabda-bajnokságban (WNBA) először 1997-ben indult útjára a labda, és a kiváló centert már a kezdettekkor a pályán találhattuk, Leslie-t a Los Angeles Sparks csapata draftolta. Hosszú, 11 éves karrierje során szórt 5 909 pontjával abszolút vezető a ranglistán, 17,4-es pont- és 9,3 lapattanó átlaga is egészen parádés. Két alkalommal bajnok lett az együttessel, háromszor választották meg a liga legértékesebb játékosának (MVP).


2002-ben szinte mindent vitt, a második bajnoki címe mellett ő lett a döntő és az All Star-meccs MVP-je, majd bemutató műsort tartott országszerte, hiszen ő volt az első női játékos, akinek WNBA-meccsen sikerült zsákolnia.


A 2007-es idényben nem játszott, ugyanis megszületett első gyermeke, Lauren Jolie. A kihagyás után parádésan tért vissza: 15,1 pontot és 8,9 lepattanót szedett, átlagban a pályán töltött 32 perc alatt.


Az ötkarikás játékok történetében szinte páratlan sorozat az amerikai válogatotté, melynek tagjaként a langaléta center négy (!) olimpiai aranyérmet nyert.