Légióshad várja Budán a válogatottat

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 26. 16:10
Egy nappal március 15-e előtt a magyar kosárlabdázás is ünnepet tart. Ekkor rendezik meg ugyanis a XVIII. All Star-gálát a Sportmax Hegyvidék komplexumban, Budán. Az eseményen a magyar férfi válogatott a szurkolók szavazatai alapján összeállított, csak és kizárólag itthon játszó légiósokból álló együttessel méri össze az erejét. Mészáros Lajos, a nemzeti csapat szakmai igazgatója a SportHirado.hu-nak elmondta, örül, hogy egy ilyen évközi mérkőzést be tudtak szúrni a programba.


Öt év után először érkezik a Gála ismét a fővárosba. Sterbenz Tamás, az MKOSZ főtitkára korábban úgy nyilatkozott, hogy érdemes volt ismét a fővárosba vinni az eseményt, hiszen Budapestnek ismét nincsen élvonalbeli csapata, ám az igény ugyanúgy van igényes kosárlabdára. 

Ha a megfiatalított magyar csapaton múlik, akkor biztosan nem lesz ezzel probléma. A légióshad esetében kérdéses, mire mennek majd a rengeteg tehetséges játékossal felálló Mészáros-legénységgel. 

„Nagyon fontos erőpróba lehet ez a válogatott számára. Örülök, hogy sikerült beszúrnunk ezt a mérkőzést a programba, amelyet egyébként még most szervezünk. Persze, kell, hogy legyen egy gála-jellege a meccsnek, de ahogy tavaly, úgy ezúttal is komolyan vesszük majd a találkozót" - mondta a szakmai igazgató, aki hozzátette, a válogatott június 21-én kezdi meg a felkészülést az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőkre.

Több újonc is lesz a magyar csapatban, például Tóth Ádám és Szabó Zsolt, akik ezentúl együtt dolgoznak majd a rutinosabb játékosokkal. „Ez egy nyitott dolog. Ki is lehet kerülni az együttesből, meg be is lehet kerülni."

Az ellenfél a hazai élvonalban szereplő légiósokból tevődik össze. Pontosabban a szurkolók szavathatják meg a szövetség és a gála honlapján, ki legyen az a tizenkét játékos, akit Völgyi Péter és Patonay Imre irányíthat majd március 14-én.