Kulcsemberét vesztette a válogatott

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 18. 10:45
Simon Balázs, a magyar férfi kosárlabda-válogatott oszlopos tagja úgy döntött: nem vesz részt a nemzeti csapat nyári Európa-bajnoki pótselejtezőjén. Az Albacomp és nemzeti csapatunk kulcsembere a Nemzeti Sportban adott magyarázatot a miértre.


A 29 éves Simon az elmúlt nyolc évben mindössze egy évadban nem vett részt a válogatott soros nyári megmérettetésein. Amíg klubtársai pihentek és feltöltődtek, addig ő a válogatottal készült és játszotta a fontos mérkőzéseket. A bedobó úgy érzi: „túlterhelte magát” és hosszas gondolkodás végén arra az elhatározásra jutott, hogy pihenésre van szüksége.

Ráadásul a fehérváriak játékosa nemcsak fáradtan, hanem sérülten is csatlakozott be a klubnál folyó munkába – a Finnország elleni hazai találkozón kézsérülést szenvedett –, Simon számára így már a szezon is rosszul indult.

„Kezdek teljesen elfáradni, sok apró olyan sérülésem van, amelyet a feszített tempó miatt nincs idő kiheverni”, nyilatkozta a sportnapilapban Simon, aki a nyarat most a feltöltődésre szánja, hogy megvalósíthassa élsportolói terveit és további négy évet játsszon ezen a szinten, ilyen feszes tempóban, úgy a klubban, mint a válogatottban.

Mészáros Lajos szövetségi kapitány elfogadta a játékos döntését, amellyel számára és a csapatnak is nehézséget okozott: ki lehet a helyettese?

Így továbbra is Németh István maradt csapatunk húzóembere, de jelen állás szerint Kálmán László vállalja a válogatottságot. Rajtuk kívül olyan tehetséges fiatalokban gondolkodik a szakember, mint Váradi Kornél, Hanga Ádám és Wittmann Krisztián.