Kmézics Zoran: Hazulról jött szépüzenet

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 9. 12:53
Jól sikerült a bemutatkozás a Traiskirchen ellen a nyíregyházi férfi kosárlabdacsapat számára, hiszen győzelemmel kezdtek a Közép-európai Ligában, de Kmézics Zoránban, a szabolcsiak edzőjében így is maradt hiányérzet a - védekezés miatt - a mérkőzést követően.


„A legfontosabb az volt, hogy végre tétmérkőzésen is láthassuk, miként teljesít a csapat. A pozitívum maga az eredmény, hiszen ez a győzelem önbizalmat adhat a játékosoknak” – kezdte értékelését a megnyert mérkőzésről Kmézics Zoran, a Marso-Vagép NYKK csapatának vezetőedzője.

 

„Problémát elsősorban a védekezésben láttam. Az elején sok triplát kaptunk, majd amikor kijjebb húzódtunk, akkor a palánk alól kezdte szórni a kosarakat az ellenfél. Ez utóbbi aggaszt leginkább, hiszen a lepattanóharcot eddig szinte valamennyi mérkőzésünkön elveszítettük és így volt ez sajnos most is.”

 

„A mérkőzésen mind a tíz benevezett játékos lehetőséghez jutott. Örömteli, hogy a kispadról beszálló játékosok is hozzá tudtak tenni a győzelemhez, bár némelyikük játékán érződött a lámpaláz, de ezt elsősorban a bizonyítási vágy rovására írom, hiszen többségük most játszott először tétmeccsen nyíregyházi színekben” – zárta visszatekintőjét az NYKK mestere.

 

A szerda esti meccs után Kmézics Zoranhoz odalépett az osztrák csapat mindössze tizenhat esztendős szerb játékosa, Djordje Drenovac. A fiatalember tisztelettudóan bemutatkozott, gratulált a győzelemhez, majd átadta édesanyja üdvözletét a trénernek. Kiderült, Drenovac anyukája éppúgy Bacski Brestovac-i származású, mint Kmézics edző, ráadásul a szülői házuk alig ötven méternyire van egymástól, valamint Kmézics valamint Drenovac édesanyja szegről végről még rokonok is.