Kirúgták az egész csapatot Kecskeméten

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 22. 14:22
Egy nappal az alsóházi rájátszás kezdete előtt az egész csapatot, így a vezetőedzőt, Zsoldos Andrást is menesztette a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Kecskemét vezetősége. A háttérben az együttes névadó szponzora, az Univer kivonulása áll, amely nem a bajnoki eredményekre, hanem az élelmiszeripart érzékenyen érintő gazdasági válság negatív hatásaira hivatkozva hozta meg döntését.


A hosszú évek óta a kecskeméti kosárlabdát támogató vállalat helyzetét tovább nehezítette, hogy az amerikai játékosok dollárban kapták fizetésüket. Így a magyar valuta romló értéke miatt milliókkal szaporodtak az Univer kiadásai az utóbbi időben.

 

Közben az is kiderült, hogy Zsoldos András és egy játékos kivételével a csapat valamennyi tagjának megszűnt a szerződése, mivel nem ért oda a Kecskemét a felsőházi rájátszást érő első nyolc hely valamelyikére.

 

Ennek ellenére a vállalat hangsúlyozta, a bajnokságban elért kilencedik hely nem befolyásolta döntésüket. Amennyiben nem érkezik egy hasonlóan tőkeerős cég a bácskaiak segítségére, megszűnik a profi kosárlabda Kecskeméten.