Garnett nélkül a Celtics a rájátszásban?

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 16. 17:23
Kihagyhatja az első meccset, de akár az egész play off-ot Kevin Garnett, az NBA-ben címvédő Boston Celtics kosárlabdázója. Február-márciusban a sztár térdsérülése már kihagyott 13 mérkőzést, visszatérte után pedig keveset játszott. A csütörtöki edzésen nem bírta a tempót, ezután nyilatkozott mestere, Doc Rivers borúlátóan. A címvédő egyébként második lett az alapszakaszban a LeBron James repítette Cleveland Cavaliers mögött. Allan Iverson sem lesz ott a végjátékban, a Detroit Pstons nem került a 13 fős keretbe.


A Celtics számára duplán is fekete nap volt február 19-e. Nemcsak kikapott a Utah Jazztől a csapat, de azon a meccsen sérült meg Kevin Garnett jobb térde is. Balszerencsés számú, 13 meccset töltött az erőcsatár távol a palánktól. Március közepén tért vissza, igaz, remeklésének is köszönhetően egy kiváló, San Antonio Spurs elleni siker alkalmával.

Összesen négy találkozón lépett pályára, de egyiken sem játszott 18 percnél többet. Doc Rivers, a Celtics edzője a csütörtöki edzésen 20 perc után pihenőre intette erőcsatárát.


„Biciklizés és edzés közben folyamatosan gond van a lábával, így nem tudom, hogyan léphetne pályára a rájátszásban. Harcos a srác, de 20 perc futás után láttam, hogy nem megy neki.”


Garnett persze nehezen veszi tudomásul, hogy véget érhet számára a szezon. Rivers elmondása szerint rendkívül ideges volt, veszekedett vele és mindenkivel, ám aztán lehiggadt.


Nem akármilyen párharccal indul a rájátszás, a címvédő együttes a Chicago Bulls-szal mérkőzik a Keleti főcsoport elődöntőjéért.

 

A másik nagy, egészen biztosan hiányzó klasszis Allen Iverson lesz. A 2001-ben a liga legértékesebb játékosának választott ász nem fért bele a Pistons 13 fős keretébe.