Európa Kupa: a Szeged lesújtott Győrött

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 30. 19:43
Meglepően simán, 78-58-ra nyert a Szeviép-Szeged együttese a Seat Foton Győr otthonában a női kosárlabda Európa Kupa D csoportjának második mérkőzésén. A vendégek győzelme nem forgott veszélyben, így két mérkőzés után ők vezetik a csoportot, míg a győriek nyeretlenül állnak az utolsó helyen.


NŐI EURÓPA-KUPA, D-CSOPORT, 2. FORDULÓ:
SEAT FOTON GYŐR – SZEVIÉP-SZEGED 58-78 (16-23, 15-27, 12-15, 15-16)
Győr, 200 néző. Vezette: Pálla Zoltán, Finta Csaba
GYŐR: Borovickova 10/3, Fűrész D. 7/3, KOVÁCS K. 12, RADUNOVIC 15/9, Imbergerova 3/3 Csere: Izsák 2, Keller 2, Vida 7/3, Varga R., Antolovics Vezetőedző: Tapodi Péter.
SZEGED: NÉMETH B. 21/9, Fűrész E. 5/3, TOMOVA 13/6, Szakács I. 11/6, ZHERZHERUNOVA 10 Csere: Vincze V. 2, Almind 11/3, Laczi 3, Pusztai, Russai 2 Vezetőedző:Szeteyné Donkó Orsolya.



Magyar rangadót rendeztek az Európa-kupa D csoportjának második fordulójában. A hazai Seat Foton Győr az első körben vereséget szenvedett 75-71-re Svédországban a Solna Vikings együttesétől, míg a Szeviép-Szeged csapata otthon győzött a svájci Neuchätel ellen 79-51-re.

 

 

A mérkőzést a győriek kezdték jobban, Radunovic és Imbergerova hármasával hat ponttal vezettek. A folytatásban már a vendégek akarata érvényesült, s a találkozó hatodik percében 13-6-ra vezettek is Németh Bernadett és Fűrész Emőke remeklésének köszönhetően.

 

 

A második negyed hazai pontokkal indult, ám utána szegedi kosarakat láthattak a nézők. A negyed második percében már tízpontos különbség volt a vendégek javára. A szegediek a támadásokban sokat járatták a labdát,amely rendre a gyűrűben landolt. Sokkal több elképzelés volt a játékukban, mint a hazaiaknak, akik védekezésben és támadásban is gyengélkedtek.

 

 

A fordulás után kiegyenlített játék folyt, a győriek komolyabban vették a védekezést, mint az első félidőben, ám tíz pont alá egyszer sem sikerült felzárkózniuk. A harmadik negyed derekán ráléptek a gázpedálra a Tisza-partiak, és csak úgy szórták a pontokat. Tomova dudaszó pillanatban elengedett dobásával már huszonegy ponttal vezettek a záró negyed előtt.

 

 

Az utolsó felvonásban is könnyedén tartották a húsz pont feletti előnyüket a szegediek, akik nem várt nagy különbséggel diadalmaskodtak. Szeteyné Donkó Orsolya együttese ezzel a győzelemmel két mérkőzés után hibátlan mérleggel vezetik a D csoportot, míg a győriek első győzelme egyelőre várat magára.

 

 

EDZŐSZEMMEL:
Tapodi Péter: - Teljesen megérdemelten nyert a Szeged. Nagyon gyengén játszottunk az első félidőben, sürgősen rendeznünk kell a sorainkat vasárnapig.
Szeteyné Donkó Orsolya: - Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Küzdöttek egymásért, s ennek meg lett az eredménye.