Elhunyt Mr. D, gyászol a csapat

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 14. 07:52
Nyolcvanhat éves korában elhunyt Bill Davidson, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Detroit Pistons tulajdonosa. A sportvezető által szeretett csapat eközben Torontóban nyert. Az alapszakasz 130. játéknapjának legfontosabb eseménye a Cleveland győzelme volt, amelyet a Sacramento otthonában ért el hosszabbítás után, LeBron James 51 pontig jutott.


 

Bloomfield Hillsben otthonában hunyt el Bill Davidson, a detroitiak tulajdonosa pénteken, nyilatkozta Matt Dobek, a Pistons szóvivője. A detroiti klub alkalmazásában lévő kommunikációs szakember továbbá azt is közölte, hogy a halál okát még nem lehet tudni.

Davidson, aki nyolcvanhat évet élt egyébként a Hírességek Csarnokának a tagja volt szeptember óta.

„Mélyen elszomorít minket, hogy Mr. D. eltávozott közülünk – nyilatkozta a halálhír hallatán Michael Curry, a Detroit vezetőedzője, miután együttese hosszabbításos győzelmet aratott Torontóban. – Nagyszerű tulajdonos volt, aki mindig törődött mind a játékosokkal, mind az edzőkkel, mind pedig a többi alkalmazottal. Ezért nem csupán remek tulajdonosként, de remek emberként is emlékszünk majd rá, aki megannyi ember életébe változást hozott.”

A játéknapon egyébként a Cleveland sacramentói sikere bizonyult a legfontosabb eseménynek, hiszen LeBron james 51 pontot szerzett a hosszabbításos mérkőzésen, és a győzelemnek köszönhetően a Cavaliers már biztosan a Central Division győztesének számít.

NBA, ALAPSZAKASZ, 130. JÁTÉKNAP:
Sacramento Kings–Cleveland Cavaliers 123–126 – h. u.
Boston Celtics–Memphis Grizzlies 102–92
Charlotte Bobcats–Houston Rockets 86–91
Philadelphia 76ers–Chicago Bulls 104–101
Toronto Raptors–Detroit Pistons 95–99 - h. u.
Washington Wizards–Orlando Magic 103–112
Atlanta Hawks–Indiana Pacers 101–87
Minnesota Timberwolves–New York Knicks 94–102
Milwaukee Bucks–New Orleans Hornets 86–95
Portland Trail Blazers–New Jersey Nets 109–100
Golden State Warriors–Dallas Mavericks 119–110