Egymást ütik a játékosok és a szurkolók

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 18. 16:17
Nem csitul a belviszály Körmenden. A háromszoros bajnok, hatszoros kupagyőztes férfi kosárlabdacsapat az elmúlt években, évtizedekben összetartó közösség benyomását keltette, a jelen viszont kiábrándító, morális válságba süllyedt az egyesület. A magyar játékosok és az amerikai légiósok nem találták meg egymással a közös hangot, a pályán és azon kívül is forrong a levegő.


 

Rájár a rúd a vasi piros-feketékre, vergődik Peter Stahl csapata a bajnokságban. Az együttes fényévekre van a felsőházi rájátszástól, a hétvégén még az a csúfság is megesett, hogy odahaza 95-91-es vereséget szenvedett az abszolút outsider debreceniekkel szemben. Felszínre törtek az indulatok, Trummer Rudolf és Chris Rodgers egymásnak estek.

Nemcsak a pályán, hanem a lelátón is elszabadult a pokol. Az ügy pikantériája, hogy vendégdrukkerek híján a hazai szurkolók egymással hadakoztak, a Red Devils és MTE Ultras tagjai találták meg egymást. Ami ezen a mérkőzésen történt, az példa nélküli, de amíg nem csillapodnak le a kedélyek nincs garancia arra, hogy ne történjen a jövőben ismét hasonló eset.

A körmendi kerethez tartozó valamennyi játékost kétszáz dolláros bírságra kötelezték, a szankció alól a vezetőedzőnek sem jár mentesség. Trummer Rudolfot pedig megfosztották a csapatkapitányi tisztségtől. Azt mondanunk sem kell, hogy a feszült idegállapot legfőbb kiváltó oka a pénztelenség, súlyos anyagi gondokkal küzd az egylet.