Egy ponttal nyert a Bulls és a Portland

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 25. 06:53
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján hét mérkőzést rendeztek, a Chicago Bulls a Utah Jazz vendégeként nyert egy ponttal, de ugyancsak minimális különbség döntött a Portland Trail Blazers javcára hazai pályán a Sacramento Kings ellen.


NBA (ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG):
ALAPSZAKASZ, HÉTFŐI JÁTÉKNAP:
Charlotte Bobcats - Philadelphia 76ers 93-84
Orlando Magic - Milwaukee Bucks 108-101
Miami Heat - Houston Rockets 98-107
Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 81-94
Utah Jazz - Chicago Bulls 100-101
Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 91-90
Los Angeles Clippers - New Orleans Hornets 87-99

Hiába kapta el jól a rajtot és az első félidőt a Chicago, amely nyolcpontos előnyt szerzett magának a nagyszünetre, támadójátéka a harmadik negyedben csődöt mondott, így a hazaiak átvették a vezetést. A döntés a záró részre maradt, amelyet végül négy ponttal nyertek a vendégek. A győzelmet a 16 pontig jutó Hughes szállította, aki utolsó másodperces kosarával a vereségből győzelmet varázsolt.

 

Az első negyed végére összeszedett hatpontos hátrányából a végére csak ötöt tudott ledolgozni a Sacramento a Portland vendégeként, így a szezon kilencedik győzelmének tapsolhattak a Trail Blazers-drukkerek. A mérkőzés és a győzelem kulcsembere a 28 pontot – köztük három hárompontost – szerző Brandon Roy volt.

 

Hiába szerzett Dwyane Wade és Mario Chalmers 23-23 pontot, a Miami hetedik vereségét szenvedte el, mert védelme nem volt elég zárt, különösen az első negyedben, így a 28 pontig és 12 lepattanóig jutó Jao Ming vezette Houstonnak ennyi elég is volt az idegenbeli sikerhez.

 

Memphisben ezúttal 12 ezer néző volt szemtanúja, ahogy a kedvencek idén tizedszer is vesztesen hagyják el a parkettet. O.J. Mayo 26 pontja édeskevésnek bizonyult, nem tudta ellensúlyozni társai átlagon aluli teljesítményét – Marc Gasol 10 pontnál ragadt –, így a Spurs a Duncan, Mason, Hill, Ginobili - az argentin klasszis először lépett pályára az idényben - tengelyre építve nyerni tudott.

 

Tizedik győzelmét aratta a jó rajtot vevő Orlando, amely a Milwaukke-t verte, a házigazdáknál a Turkoglu, Lewis, Howard hármas vitte a prímet, amely összesen 68 pontot és 26 lepattanót tett hozzá a sikerhez

 

A Clippers viszont továbbra is folytatja vesszőfutását, ezúttal hazai környezetben, Los Angelesben bizonyult jobbnak náluk a Hornets. A Clippers kezdőötöse kitett magáért – Eric Gordon 25 pontig jutott -, de kispadjuk rövidnek és erőtlennek bizonyult. A cseréire sokkal jobban építi, a második vonalban jobban bízó New Orleansban Chris Paul rukkolt elő klasszisteljesítménnyel: tripladuplát ért el (14 pont, 10 lepattanó, 17 assziszt).

 

Nem hiába szorgoskodott a Felton-Augustin páros (ketten együtt 48 pontot szereztek), mert a Bobcats negyedik győzelmét aratta a szezonban, köszönhetően annak, hogy a rossz kezdést követően fordítani tudtak.