Chris Paul ismét legyűrte Steve Nash-t

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 31. 07:38
A New Orleans Hornets együttese Phoenixben nyert az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszának 3. játéknapján. Dallasban Jao Ming és Ron Artest vezetésével a diadalmaskodott a Houston Rockets, győzelemmel kezdett otthon a Cleveland Cavaliers.


Ismét Cris Paul nyerte a Steve Nash elleni párbajt, hiszen a Hornets tizenhárom ponttal verte a Sunst Phoenixben. Ennek a párharcnak azért is volt kiemelt szerepe ezen a játéknapon, mert a vendégek klasszisa volt az, aki évek után letaszította a gólpasszlista trónjáról a hazaiak kiválóságát. Ezzel egyébként a Golden State utáni diadalt követően második sikerét könyvelhette el a New Orleans a szezonban.

 

Visszatérve a két asszisztkirály teljesítményére: mindkét klasszis csapat legjobbja volt, azonban a vendégek karmestere valamivel komplexebb teljesítményt mutatott fel. Igaz, a pontok tekintetében Nash volt a termékenyebb (24-20), azonban Paul egy gólpasszal és négy lepattanóval többet jegyzett.

 

A Cleveland nagyon egységesnek tűnt a Bobcats elleni meccsen, hiszen Mike Brown vezetőedző azt is megengedhette magának, hogy a negyedik felvonásban leültesse a kispadra a csapat legnagyobb sztárját, LeBron Jamest.

 

A még mindig csupán huszonhárom éves klasszis így a tripla-duplától esett el, hiszen a hajrához közeledve a huszonkét pontja mellett már kilenc lepattanót, és ugyanennyi gólpasszt is jegyzett.

 

„Sok jó játékosunk van, így én is többet pihenhetek egy meccsen – nyilatkozta a találkozó után James. – Az edzőnk bízik a keretben, ahogyan én is. Ebben a szituációban pedig nem kell már átlagosan 42 percet a pályán töltenem, mint régebben.”

 

Egyébként Daniel Gibson huszonöt, míg Mo Williams tizenhét ponttal segítette a győzelemhez a Cavalierst, amely szezonbeli első hazai meccsét játszotta.

 

A Ron Artest-Jao Ming duó vezette győzelemre a Houston együttesét Dallasban. A kínai óriás harminc, míg csapattársa huszonkilenc pontot jegyzett a Mavericks ellen.

 

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDALIGA, 3. JÁTÉKNAP:
Cleveland Cavaliers – Charlotte Bobcats 96-79
Phoenix Coyotes – New Orleans Hornets 95-108
Dallas Stars – Houston Rockets 102-112