Bronzzal vígasztalódott Baranya népe

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 29. 19:10
A MiZo Pécs együttese végzett a női kosárlabda-bajnokság harmadik helyén, miután a harmadik, mindent eldöntő összecsapáson 83-70-re legyőzte a SEAT Foton Győrt. A baranyai egylet így a kupasiker után újabb érmet gyűjthetett be.


A pécsi szurkolók számára jó hír volt, hogy a korábban sérülést szenvedő Vajda Anna ott volt a parketten. És ha már ott volt, a mezőny legjobbja is lett egyben. 

De kezdjük az elején! A vendégek fantasztikus meccset nyertek meg a múlt héten hazai pályán, ám a harmadik találkozóra már nem tudtak felpörögni annyira. Az első negyed közepén Vajda két büntetője és egy duplája után már 21-7 állt az eredményjelzőn. A második rész elején a győriek feljöttek három pontra. A félidő végére Török Szilvia triplaesőjének köszönhetően már 44-32 volt a hazaiaknak. 

A  fordulás után Hajdana Radunovics pontjaival igyekezett felzárkózni a Foton, ám a negyed végén Török kosarával már tizenöt volt közte (65-50). A zárórészre már a húsz egységnyi differenciát is elérte a MiZo: Vajda pontjaival 80-59 a pécsieknek.  Vida Anna és Radunovics még igyekezett csökkenteni a különbséget, ám tizenháromnál megálltak. Ezzel tehát a baranyai megyeszékhelyre került a bronzérem.

NŐI KOSÁRLABDA NB I, RÁJÁTSZÁS:
A 3. helyért:
MiZo Pécs 2010 – SEAT Foton Győr 83-70 (23-13, 21-19, 21-18, 18-20)