Augusztusban osztályoznak kosarasaink

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 8. 17:08
Jövő nyáron, augusztus 5. és 20. között vívja osztályozó mérkőzéseit a férfi kosárlabda-válogatott. Mészáros Lajos együttese a szeptember 20-án zárult Európa-bajnoki selejtezősorozatban az A csoport utolsó helyén végzett, ennek következtében pedig három másik együttessel – Csehországgal, Észtországgal és Ukrajnával – oda-visszavágó alapon osztályozót játsszon az A divízióban maradásért.


 

A MAGYAR VÁLOGATOTT OSZTÁLYOZÓS MENETRENDJE:
2009. augusztus 5. Magyarország-Ukrajna
2009. augusztus 8. Csehország-Magyarország
2009. augusztus 11. Magyarország-Észtország
2009. augusztus 14. Ukrajna-Magyarország
2009. augusztus 17. Magyarország-Csehország
2009. augusztus 20. Észtország-Magyarország

Nincs könnyű helyzetben a Mészáros Lajos vezette férfi kosárlabda-válogatott. Az ősz elején lejátszott Európa-bajnoki selejtezők során nem sikerült elérni a bravúrt és csont nélkül bennmaradni az A divízióban, így pótselejtezőn kell kivívnia az elvártat.

 

Pedig úgy indult, hogy ez jobb is lehet. A második mérkőzésen Szolnokon remek teljesítményt nyújtva 68-64-re megverték a csoportfavorit olasz együttest, majd a bolgárokat is legyőzték idehaza. A szerbek elleni kettősvereség bekalkulálható volt, ám a finnek elleni oda-vissza fiaskó már kevésbé. Így az A csoport utolsó helyén végzett a csapat.

 

Ám nincs veszve minden, hiszen pótselejtezőn még kivívhatja a bennmaradást, ehhez jövő nyáron, augusztus 5. és 20. között egy hat fordulóból álló osztályozón kell szerepelnie a magyar válogatottnak. Mégpedig jól szerepelnie.

 

Sitku Ernő és társai Észtországgal, Csehországgal és Ukrajnával kerültek össze, és ahhoz, hogy sikeres legyen a küldetés, a csoport első két helyének valamelyikét kell megszerezniük. Ha ez nem sikerült, akkor a B divízióban folytatják…

 

A pótselejtezőkön kívül elkészítették a Lengyelországban rendezendő Európa-bajnokság csoportbeosztását is. A legerősebbnek kétségkívül a B és C jelű kvartett tűnik. Előbbiben szerepel a címvédő orosz csapat, utóbbiban pedig a korábbi ezüstérmes, és félelmetes erősségű spanyol gárda található.

 

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA:
A CSOPORT B CSOPORT C CSOPORT D CSOPORT
Macedónia Oroszország Nagy-Britannia Lengyelország
Horvátország Németország Szerbia Törökország
Izrael Lettország Spanyolország Litvánia
Görögország kval. Szlovénia Bulgária