A DVSC jó példát mutatott a kosarasoknak

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 10. 15:25
Egyik csapat sem tudott igazán kiemelkedőt nyújtani a cseh-magyar Európa-bajnoki pótselejtezőn. A minimális különbséget – amely a mieink 71-65-ös vereségét jelentette Prágában – több apró tényező okozta, amelyet a Mészáros Lajos vezette szakmai stáb a játékosokkal karöltve igyekszik kijavítani a keddi, észtek elleni összecsapásig. Persze, amelyiket lehet. Trepák Zoltán sérülése miatt ugyanis szinte biztosan ki kell, hogy hagyja a baltiak elleni találkozót.


Az ukránok elleni fantasztikus sikert követően Csehországban már nem jött össze az a bizonyos idegenbeli siker, ám búslakodni nincs idő, itt a következő feladat fiatal csapatunk előtt! Kedden este Szolnokon az észteket fogadjunk. Néhány mondat erejéig azonban érdemes visszatérni a szombati összecsapáshoz. Mészáros Lajos szerint ugyanis több tényezőn múlt prágai fiaskónk.

„Trepák Zoli kiesése nagy érvágást jelentett, no meg Lóránt Peti és csak tizenhét percet játszhatott, korai kipontozódása miatt. Így szerkezetileg meggyengültünk. Ráadásul a lepattanók terén leköröztek minket a csehek, ők 47, mi 33 labdát szedtünk össze. A másik a kinti dobószázalékunk, amely esetében a 24 százalék nem a legjobb mutató. A büntetőknél is, ha jól emlékszem 28-ból 18 ment be, ezen mindenképpen javítanunk kell. A teljesítményünk hullámzó volt, de a csapat hatalmas akaraterőről tett ismét tanúbizonyságot. Igaz, egy-két fiatalabb játékoson még most is éreztem a megilletődöttséget, de remélhetőleg ez a következő találkozón még kevésbé mutatkozik majd meg.”

Visszatérve a szerkezeti gondokra, a szakmai stábnak nem lesz könnyű dolga, hiszen Trepák Zoltánra szinte biztosan nem számíthatnak majd a következő héten. A zalaegerszegi kosaras a vádlijában történt rostszakadás miatt 1-6 hetes pihenőre számíthat. Braniszlav Dzunicsék pedig átgondolhatják, hívjanak-e be valakit helyette vagy sem.

A magyar válogatott egyébként hétfőn dobóedzésen, illetve csapatedzésen vesz majd részt Szolnokon. Közte pedig egy kis videózás is bele kell, hogy férjen a programba, hiszen nem árt az észtek magas szerkezetére felkészülni. Mészáros Lajos szerint a védekezés lesz a legfontosabb tényező a keddi találkozón, amelyet szinte kötelező megnyerni. A Debrecen labdarúgói mindenesetre már jó példát mutattak a kosárválogatottnak, hiszen a Levadia Tallinnt kiütötték a Bajnokok Ligájában.