A Boston 16 pontos hátrányból állt fel

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 13. 09:19
Elszenvedte első vereségét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) az Atlanta Hawks együttese, amely Bostonban maradt alul. A címvédő Celtics a 34 ponttal záró Paul Pierce remeklésének köszönhetően tizenhat pontos hátrányból állt fel. Tartja hibátlan mérlegét a Los Angeles Lakers, míg a Washington Wizards megszerezte első győzelmét.


A címvédő Boston otthonában folytatta volna veretlenségi sorozatát az Atlanta, és bizony igencsak közel állt ahhoz, hogy a tervekből valóság legyen.

Ám a hazai Celticsben volt egy játékos, aki máshogy gondolta: Paul Pierce hatalmasat játszott a meccsen, 34 pontot szerzett, a legutolsó, győztes kosarat fél másodperccel a végét jelző dudaszó előtt dobta.

Pedig az Atlanta a második negyedben 16 pontos előnyre tett szert, és úgy tűnt, megtörik az a sorozat, hogy a Hawks csak veszteni jár Bostonba: a legutolsó hét meccsét ugyanis elvesztette a Celtics otthonában. Ám hiába volt Joe Johnson 28 pontja, az Atlanta kénytelen volt elkönyvelni első vereségét.

Megszerezte első győzelmét a Wizards, ez hat vereség után nagyon kellett a washingtoniaknak. A fővárosi együttese Caron Butler és Antawn Jamison vezérletével gyűrte le a vendég Utahot, a páros az utolsó negyedben 20 pontot szorgoskodott össze.

Szórta a triplákat Memphisben a New York Knicks, Wilson Chandlerék tizenkilencnél álltak csak meg. Továbbra is tartja hibátlan mérlegét a Los Angeles Lakers, amely a New Orleans Hornets otthonában nyert 93-86-ra.

NBA, ALAPSZAKASZ:
Toronto Raptors–Philadelphia 76ers 96–106
Boston Celtics–Atlanta Hawks 103–102
New Jersey Nets–Indiana Pacers 87–98
Miami Heat–Portland TrailBlazers 96–104
Memphis Grizzlies–New York Knicks 103–132
Milwaukee Bucks–San Antonio Spurs 82–78
New Orleans Hornets–Los Angeles Lakers 86–93
Oklahoma City Thunder–Orlando Magic 92–109
Washington Wizards–Utah Jazz 95–87
Los Angeles Clippers–Sacramento Kings 98–103
Phoenix Suns–Houston Rockets 82–94