Győzött a veszprémi Al-Sadd a klubvébén

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 14. 22:37
Győzelemmel mutatkozott be a katari kézilabda-klubvilágbajnokságon a helyi Al-Sadd, 39-27-re verte az ausztrál Southern Starst az A csoport első fordulójában. Ez számunkra csak azért érdekes, mert a katari együttese nyolc veszprémi játékos igazolt ideiglenesen, kizárólag a Super Globe névre keresztelt tornára, és közülük öten pályára is léptek a szombati találkozón. A Cuidad Real és a THW Kiel szintén nyert.

KÉZILABDA-KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, DOHA, 1. JÁTÉKNAP:
A CSOPORT:
THW Kiel (német)-Al-Sadd (libanoni) 42-18 (22-8)

Al-Rayyan (katari)-Esporte Clube Pinheiros (brazil) 29-29 (12-18)

B CSOPORT:
Al-Sadd (katari)-Southern Stars (ausztrál) 39-27 (19-9)
A veszprémi gólszerzők:
Vujin 10 (5 hetesből), Sulic 6, Eklemovics 1

Ciudad Real (spanyol)-Al-Zamalek (egyiptomi) 33-25 (18-15)

A nyolcfős veszprémi különítményből Iváncsik Gergő, Carlos Pérez és Gulyás Péter nem szerepelt az acélosnak egyáltalán nem nevezhető ausztrál Southern Stars elleni találkozón, Dejan Perics, Marko Vujin, Eklemovics Nikola, Renato Sulic, valamint Mirsad Terzic ugyanakkor ott volt a pályán.

A veszprémiek közül elsősorban Vujun remekelt, a mezőny legjobbja volt, miután 10 gólt szerzett, kettővel többet, mint az ugyancsak remekül játszó, a Celjétől kölcsönvett Renato Vugrinec. Külön említésre méltó, hogy a magyar bajnok klasszisának valamennyi lövése beakadt. Vujintól nem sokban maradt el Sulic sem, aki hatszor volt eredményes, míg Eklemovics egy gólt szerzett. Perics 28 lövésből hetet fogott - s ez bizony nagy szó, tekintve, hogy gyakorlatilag nem volt védelem előtte...

A veszprémiekkel megerősített Al-Saddnak vasárnap 16 órától az egyiptomi Al-Zamalek lesz az ellenfele,  hétfőn 18 órai kezdettel pedig következik a spanyol Ciudad Real elleni rangadó. A spanyol csapat nyolc góllal verte az Al-Zamaleket a csoport másik szombati meccsén, míg az A jelű kvartettben szereplő, legutóbbi BL-győztes német Kiel megalázó csapást mért a libanoni Al-Saddra.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu