Magyar jégkorong: vége egy korszaknak

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 2. 18:02
Lezárult egy időszak a magyar jégkorongsportban: Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorongszövetség elnöke az elnökségi ülésen bejelentette, hogy nem jelölteti magát az esedékes elnökválasztáson.


"Úgy döntöttem, hogy átadom a stafétabotot, egyben bízom abban, hogy az új elnök további impulzusokkal segíti az elmúlt évek sikertörténetének folytatását. Ezúton is megköszönöm a sportolók, a sportágért dolgozó szakemberek munkáját és a szurkolók támogatását."

A Magyar Jégkorongszövetségben az elmúlt hét évben koncepciózus és következetes munka folyt: a stabil Divízió I-es tagság után mára a világversenyeken a legjobbak közé jutást várják a hokirajongók a nemzeti válogatottól. A nagyszerű szapporói feljutás és a svájci A csoportos
szereplés mellett jelentős előrelépés volt, hogy Magyarország több ízben adott otthont rangos versenyeknek (divízió I-es vb 2003 és 2005, ifjúsági divízió I.es vb 2006, ifjúsági divízió II-es vb 2004, 2007, junior divízió II-es vb 2009, női divízió III-as vb 2008, inline vb 2006). A legutóbbi jelentős eredmény, hogy Magyarország megkapta a 2011-es Divízió I-es világbajnokság A csoportjának rendezési jogát.

A Magyar Jégkorongszövetség közleményben fejezte ki köszönetét a leköszönő elnöknek az elmúlt hét év sportági sikerei érdekében végzett munkájáért.