Kontinentális Kupa: tovább kell jutni!

Szerző: SHLétrehozva: 2011. október 20. 11:43
Bízik a hazai pálya előnyében és a továbbjutásban a Dab.Docler jégkorongcsapata, amely péntektől vasárnapig Dunaújvárosban a Kontinentális Kupa második fordulós tornájának ad otthont.


A MOL Ligában és az osztrák másodosztályban is érdekelt vendéglátók mellett a holland The Hague, a spanyol Jaca és a belga White Caps Turnhout lép jégre. Az erőviszonyok alapján a hágainak tűnnek a legerősebbnek - legalábbis Azari Zsolt, a rendező klub ügyvezetője szerint.

"A Hague adja a holland válogatott gerincét, és több komoly légióssal is rendelkezik. Mi ugyanakkor bízunk a hazai pálya jelentette előnyökben, és természetesen a legerősebb összeállításban játszunk. Az biztos, hogy az a csapat, amely péntek este nyer, óriási lépést tesz a továbbjutás felé" - mondta az MTI-nek Azari Zsolt.

A kvartettből az első helyezett kerül a legjobb tíz közé. Története során eddig kétszer "élte túl" ezt a fordulót a Dunaújváros. A magyar csapatok közül az Alba Volán volt már a négyes döntő szereplője is, igaz, házigazda lévén alanyi jogon, és nem kellett végigküzdenie a selejtező sorozatot.

A PROGRAM:
Kontinentális Kupa, a 10 közé jutásért (Dunaújváros):
péntek, 1. forduló:
Jaca (spanyol)-White Caps Turnhout (belga) 16 ó
Dab.Docler-The Hague (holland) 20 ó
szombat, 2. forduló:
The Hague-White Caps Turnhout 16 ó
Dab.Docler-Jaca 20 ó
vasárnap, 3. forduló:
Jaca-The Hague 16 ó
Dab.Docler-White Caps Turnhout 20 ó

A másik csoportban a házigazda HSC Csíkszereda, a lett Liepajas Metalurgs, a szlovén Olimpija Ljubljana és a kazah Beibarys Atyrau érdekelt.

A TOVÁBBI MENETREND:
3. forduló (november 25-27.):
D csoport (Herning): Herning Blue Fox (dán), HC Asiago (olasz), Sheffield Steelers (brit), a dunaújvárosi csoport győztese
E csoport (Donyeck): Donbass Donyeck (ukrán), Rubin Tyumen (orosz), Cracovia Krakow (lengyel), a csíkszeredai csoport győztese
négyes döntő (január 13-15., Rouen):
Rouen Dragons (francia), Junoszty Minszk (fehérorosz), D csoport győztese, E csoport győztese