Kiütöttük Japánt a vb előtt

Szerző: MTILétrehozva: 2013. április 9. 23:51
A vasárnap kezdődő budapesti divízió I-es világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott kedden 7-0-ra nyert a japán csapat ellen barátságos mérkőzésen a káposztásmegyeri Jégpalotában.


Eredmény:
Magyarország-Japán 7-0 (3-0, 1-0, 3-0)
g: Benk (8.), Magosi (14.), Hári (20., 39.), Sofron (41., 59.), Mihály (52.)

Az első harmadban remekül játszott a magyar csapat, az ellenfél alig tudta veszélyeztetni Hetényi kapuját. Közben elől a gólok sem maradtak el. A 8. percben a vb-debütálásban reménykedő Gőz remek passzal hozta kihagyhatatlan helyzetbe Benket, majd Magosi lőtt úgy a kapuba, hogy a pakk a japán kapusról, Határól csorgott be. Közvetlenül a szünet előtt Kovács a hátsó palánk segítségével tálalt Hári elé, aki nem hibázott.

A második játékrészben már rendezettebben játszott a távol-keleti együttes, ám sem kettős, sem szimpla emberelőnyben nem tudott betalálni, egyszer pedig a kapuvas mentett Hetényi helyett. A 39. percben - létszámfölényben - sakk-matt helyzetből Hári talált be ismét, felavatva ezzel a "félidőben" beálló Nariszavát.
A záró harmadból még csak 17 másodperc telt el, amikor Sofron ütőjére vándorolt a korong, a gólerős csatár a hálóőrt is kicselezve volt eredményes. Dupla létszámfölényben Mihály bombázott a jobb felső sarokba, a végén pedig Sofron adta meg a kegyelemdöfést.

A magyarok ezt megelőzően csupán egyszer, még 2005. november 12-én, Újpesten, egy barátságos mérkőzésen tudtak ilyen nagy arányban nyerni a japánok ellen.

A hajrában egy, a cserepadok között álló fotós fejsérülést szenvedett, miután eltalálta a kipattanó korong.
A divízió I-es vb vasárnap kezdődik, a japánok a záró napon lesznek a magyarok ellenfelei.