Jágr visszatért az NHL-be!

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 2. 14:31
Jaromír Jágr, a csehek világ, olimpiai és világbajnok hokisa három év után visszatér az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságba (NHL), csakhogy nem korábbi sikerei színhelyén, Pittsburghben, hanem a rivális Philadelphiában kezd új életet a profiligában. Ez aztán a bombameglepetés!


A 39 éves hokis - aki az előző három évet az orosz Avangard Omszkban húzta le - a következő szezonban ismét az NHL-ben kergeti a pakkot. Csavar a történetben, hogy a várakozásokkal ellentétben nem a korábbi csapatához, a Pittsburgh Penguinshez tér vissza, hanem Pennsylvania másik klubjában, a Philadelphia Flyersben kezd új életet a profiligában!

A Pingvinek általános menedzsere sajnálja, hogy a cseh klasszis ekképp döntött. Ray Shero továbbá megjegyezte, klubja rendkívül korrekt ajánlatot tett Jágrnek, aki egy éve alatt kétmillió dollárt kereshetett volna Pittsburghben. A Flyers azonban „rálicitált" erre az összegre, 3,3 milliót kínálva érte el, hogy Jágr aláfirkantsa a nevét az egy évre szóló szerződésre. Vele együtt egy másik volt Pittsburgh-hokis is megállapodott a Flyersszel, Maxime Talbotról van szó, aki öt szezon alatt kilencmilliót keres majd Philadelphiában.

A világ- és olimpiai bajnok, Stanley-kupa-győztes Jágrt 1990-ben, ötödik választottként került a Penguinshez, amellyel 1991-ben és 1992-ben is a csúcsra ért, később a Washington Capitalsben és a NY Rangersben is megfordult az NHL-ben, amelyben 1273 mérkőzésen 646 gólt és 953 gólpasszt jegyzett. 1999-ben megkapta a liga legjobbjának járó Hart Trophyt. 
Címkék: jaromir_jagrNHL