„Előre a világbajnoki aranyért!”

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 16. 19:39
Szélig Viktor csak az aranyéremmel lenne elégedett a szlovéniai divíziós I-es világbajnokságon, a felkészülés mindenesetre jobban nem is sikerülhetett volna. A magyar hokiválogatott csapatkapitánya szerint van még mit csiszolni a csapat játékán, ennek ellenére jó előérzete van a szombati rajt előtt.


 


A magyar válogatott szombat délután egy órakor megkezdi szereplését a világbajnokságon Ljubljanában, természetesen az A-csoportba való feljutás reményében. Szélig Viktor bizakodó.

„A felkészülés jól sikerült, úgy gondolom, fizikálisan és taktikailag is rendben lesz a csapat. Van egy-két új arc, de a mag már régóta ismeri egymást. A csapat nagy része ugyan együtt játszik az Alba Volánban, de mindig más érzés, amikor az ember nem egy klubot, hanem Magyarországot képviseli a világbajnokságon. Már alig várjuk a kezdést!” – nyilatkozta a magyar válogatott csapatkapitánya a jégkorong-szövetség honlapjának.

Szélig úgy véli, a szövetségi kapitány, Ted Sator nagyobb hangsúlyt fektet a fizikális felkészülésre, mint elődje, Pat Cortina, de személy szerint neki ez nagyon tetszik. A védekezést illetően még vannak apróbb problémák, de a hátvéd bízik benne, a vébén ez már egyáltalán nem lesz tetten érhető.

A hokis valószínűnek tartja, hogy az utolsó, Szlovénia elleni mérkőzés dönt majd a feljutásról, de lépésről lépésre szeretnének haladni, és mindig csak a következő ellenfélre figyelni.