A szlovén hokiligában indulna a Stars

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 9. 19:18
A szlovén jégkorong-bajnokságban is el kíván indulni a következő szezonban a Vasas Budapest Stars. A kérelemről a magyar szövetség és az együttes az alábbi közös közleményt adta ki pénteken:


Az elmúlt napokban Németh Miklós, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke és a Vasas Budapest Stars képviselői egyeztettek a Vasas Budapest Stars azon kérelméről, hogy a csapat a 2010-2011-es szezonban a szlovén bajnokságban is el kíván indulni, egyeztettek továbbá a közös magyar-román bajnokság szakmai megítéléséről, illetve általánosságban a magyar jégkorong helyzetéről.

A Magyar Jégkorong Szövetség elnöke az egyeztetés során tájékoztatta a Vasas Budapest Stars képviselőit, hogy a Vasas Budapest Stars kizárólagosan a Magyar Jégkorong Szövetség Elnökségének jóváhagyó döntésének birtokában jogosult más ország szövetsége által szervezett bajnokságban is részt venni. A Magyar Jégkorong Szövetség megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy kidolgozza a magyar csapatok más ország bajnokságában történő indulásának a feltételrendszerét.

Természetesen a magyar jégkorong érdeke, hogy Magyarország, azon belül is a Magyar Jégkorong Szövetség olyan versenyzési lehetőséget biztosítson a magyar csapatoknak, amely lehetővé teszi a hazai jégkorong fejlődését, a nemzeti válogatott világversenyeken való jó szereplését, növelve ezzel is a sportág elismertségét.

A Magyar Jégkorong Szövetség álláspontja szerint a magyar–román közös bajnokság színvonalát emelné, ha a tavalyi MOL Liga-győztes idén is elindulna a bajnokságban. A Magyar Jégkorong Szövetség biztos abban, hogy a bajnokság folyamatosan erősödni fog, s ez mind a nézőszám emelkedését, mind pedig a marketinglehetőségek bővülését elősegítheti.

A fentiekre figyelemmel a felek megállapodnak abban, hogy a Vasas Budapest Stars csapata elindul a magyar–román bajnokság 2010-2011-es szezonjában. A Vasas Budapest Stars képviselői bejelentik, hogy középtávon mindenképpen erős nemzetközi bajnokságban is versenyezni kívánnak a magyar-román közös bajnokság mellett. Reményeik szerint azonban ennek a követelménynek jövőre már a magyar–román közös bajnokság is megfelelhet.