A nagy akarásnak nyögés lett a vége

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 29. 09:30
„ Kangyal Balázzsal beszélgettünk a fehéroroszok elleni mérkőzés végén, hogy ezen a találkozón bizony egy-két góllal nyerhettünk volna. Annyira akartuk a győzelmet, hogy ennek most csak nyögés lett a vége” – mondta a keddi, Fehéroroszország elleni 3-1-es vereséget követően Peterdi Imre, csapatunk egyetlen találatának szerzője, aki a szlovákok elleni nyitó mérkőzésen is eredményes volt a svájci A-csoportos jégkorong-világbajnokságon. Csapatunk eddigi góljainak felét így a dunaújvárosi center jegyezte.


- Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk kedden ellenfelünk fölé kerekedni – mondta Peterdi Imre. – Kangyal Balázzsal beszélgettünk a fehéroroszok elleni mérkőzés végén, hogy ezen a találkozón bizony egy-két góllal nyerhettünk volna. Annyira akartuk a győzelmet, hogy ennek most csak nyögés lett a vége. Nyerhető találkozó volt, a második harmadtól kifejezetten mi voltunk a kezdeményezőbbek.

- Az öltözőben nem volt nagy a csalódottság a harmadik vereség után?

- Nem, nagyon egységes a csapat. Bár korábban is az volt, soha nem adódott gond ezzel, de azt nem tudhattuk, hogy az A-csoportban majd mi vár ránk. Nos, jók a tapasztalataim, mindenki bíztatja a másikat, a vereségek, a hibák ellenére is, úgyhogy szerintem ezt a részét is elég profin kezeljük.

- Elégedettek voltak?

- Ahogy vesszük, a teljesítménnyel, a játékkal igen, az eredménnyel azonban már nem. Ladányi Balázs mondta is a meccs után, egész jók voltunk. Persze, feleltem neki, csak mire mentünk vele. Mondjuk nem egészen ezekkel a szavakkal fejeztem ki magam, de a lényege az volt.

$$jatekos$$

- Bár egyetlen pontot sem szereztünk eddig, a vb előtt gondolta volna, hogy ilyen kevéssel előz meg minket két ellenfelünk is a csoportban?

- Egy éve még igen, mert akkor nagyon távolinak tűntek a riválisok és a vb is. Aztán, ahogy egyre inkább közeledett a rajt, úgy kezdtem el én is, de mondhatom a csapattársakat is, hinni abban, hogy miért ne jöhetne össze egy újabb bravúr.


- Azért a papírforma az volt, hogy az alsóházban kell bebiztosítanunk tagságunkat. Nem így gondolta?

- A vb előtt egy gondolatot sem pazaroltam az alsóházra, csak a csoportkörre koncentráltam. Itt ugyanis elég lett volna az egyik riválisunkat megelőzni ahhoz, hogy bent maradjunk, most ez már nem elég. Számunkra azonban most jönnek a reálisan verhető ellenfelek, elkezdődik a nagy csata az A-csoportos tagságunk meghosszabbításért. Nagyon meg akarjuk mutatni, hogy igenis van helyünk az A-csoportban.

- Ahogy a szlovákok, úgy fehéroroszok ellen is nagyon érződött a Ladányi-Peterdi-Vas Márton soron az összeszokottság. Erre alapozhatunk?

- Örülök neki, hogy a kapitány ismét együtt szerepeltet minket, valóban nagyon jól érezzük egymást. Köszönhetően az egymás mellett eltöltött éveknek. Már a felkészülési találkozókra újra összeállt a sorunk, hiszen az utóbbi időben nem voltunk mindig együtt, és valóban úgy működünk, mintha soha nem is játszottunk volna külön.

- A kétnapos szünetben mivel töltődik majd fel?

- Még nincs pontos tervem, de próbálom maximálisan kipihenni magam, hogy abszolút fitt legyek. Mert győzni csak úgy tudunk, ha fizikailag tökéletesen renden vagyunk. Szerdán lesz egy szárazföldi átmozgató edzésünk, csütörtökön pedig már jégen vagyunk. Úgyhogy azért annyira nem esünk ki a ritmusból.

- Három mérkőzésen van túl a válogatott, még három vár rá. Hogy érzi, mennyire merültek le az akumlátorai?

- Úgy érzem, hogy rendben vagyok, bírom majd a folytatást erővel. De szerintem a csapattársak is így vannak ezzel.

A VB SZERDAI PROGRAMJA, CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ:
C-CSOPORT:
  • Ausztria-Lettország 16:15
  • Svédország-Egyesült Államok 20:15
D-CSOPORT:
  • Dánia-Norvégia 16:15
  • Finnország-Csehország 20:15