A Miskolc a dudaszó előtt döntött

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 17. 21:08
A jégkorong MOL Liga két utolsó helyezettje nagy csatát vívott egymással Székesfehérváron, s végül a miskolciak drámai körülmények között, három másodperccel a vége előtt ütötték a győztes gólt a két találatig jutó Popovics révén, s ezzel 2-1-re győztek.


 

JÉGKORONG, MOL LIGA, ALAPSZAKASZ, 12. FORDULÓ:
ALBA VOLÁN – MISKOLCI JEGESMEDVÉK 1-2 (0-1, 1-1, 0-1)
Székesfehérvár, 200 néző. Vezette: Halassy, Baros, Nagy
ALBA VOLÁN: Bálizs (kapus) – Meretei, Balogh, Ozsváth, Bedő, Hajós, Reiter, Fekti, Somos, Kovács, Rajz, Hegedűs, Tóth, Bíró, Barabás 1, Hortay, Maklári (1), Vörös, Borostyán, Horváth, Szűcs, Feil. Vezetőedző: Kóger István
MISKOLCI JEGESMEDVÉK: Duschek (kapus) – Budai, Cop, Popovics 2, Egri, Rusznyák (1), Láda, Kis, Strengell, Korpos, Holström, Urbán, Kivinen, Kállay, Nyberg, Sike, Dányi, Rausch. Vezetőedző: Egri István
Kiállítások: 12 ill. 16 perc

Közel azonos képességű csapatok találkoztak Székesfehérváron a MOL Liga 12. fordulójában, hiszen a Miskolc és az Alba Volán is egy-egy győzelmet számlált a találkozó előtt, de a fehérváriak játszhattak hazai pályán. Ez viszont nem látszódott meg a mérkőzés első harmadában, mi több, már másfél perccel a kezdés után megszerezte a vezetést Popovics góljával a borsodiak, akiknél idén egyszer már edzőt is cseréltek. Ahogy gólt, úgy kiállítást is csak a miskolciak hoztak össze, kissé unalmasra sikeredett az első harmad.

A középső játékrészben alig több, mint öt percet kellett várni a hazaiak egyenlítő góljára, Barabás Miklós Maklári Erik passzát váltotta gólra, s kezdhettek mindent elölről a csapatok. Nem sok eredménnyel, hiszen küzdelem volt ugyan a jégen, de izgalmas játék aligha.

A záró harmadban sem tudták sokáig dűlőre vinni a dolgot a MOL Liga utolsó helyezettjei, gyűrték, gyömöszölték egymást a fehérvári és miskolci korongosok, de találatot nem eredményezett a harc. S amire talán előzetesen senki sem számított, az bekövetkezett: három (!) másodperccel a vége előtt Popovics Patrik belőtte a győztes gólt Rusznyák Béla átadásából, eldöntve ezzel a bajnoki pontok sorsát, s megerősítve csapata kilencedik helyét az Alba Volán előtt.