Zakóra cserélték a frakkot a Pingvinek

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 11. 08:30
Utolsó nyolc meccséből a hetediket is elveszítette a tavaly még döntőben szereplő és sztárok egész sorát felvonultató Pittsburgh Penguins együttese az észak-amerikai profi jégkorongliga 93. játéknapján, szombaton. A Sidney Crosby vezette gárda ezúttal a Colorado otthonában maradt alul 5-3-ra. A Florida Panthers is kivégzést rendezett, ők az Atlantát porolták el 8-4-re, míg a címvédő Detroit nagyobb nehézségek nélkül nyert a Buffalo ellen 3-1-re. A New York Rangers lenullázta az Ottawát és ezzel továbbra is üldözi a Keleti főcsoport élbolyát.


Nem megy a Pittsburghnek, utolsó nyolc meccséből mindössze egyet, az Atlanta elleni csatát tudta megnyerni, azon kívül viszont...Ezúttal a a Colorado jelentett leküzdhetetlen akadályt a sztárokkal teletűzdelt Pingvineknek. A mérkőzés közben kapust is cseréltek a vendégek, ám Marc-Andre Fleury sem volt sokkal magabiztosabb, mint Dany Sabourin. A döntő harmad a második játékrész volt, amelyet 3-1-re tudott hozni a hazai gárda, megnyerve ezzel az összecsapást.

A ligaelső Boston Bruins a 2006-os Stanley-kupa győztesét, a Carolina Hurricanest verte, jobban mondva ütötte ki 5-1-re. A hazaiak legutóbbi tizennégy meccsükből tizenkettőt hoztak és továbbra is vezetik a bajnokságot.

A Florida kiütéses, 8-4-es vereséget mért az Atlantára, a hazaiaknak ez volt a legtöbb gól a szezonban, amelyet szerezni tudtak.

A címvédő Detroit Red Wings a Buffalo Sabres ellen nyert 3-1-re, saját jegén, és továbbra is ott van a Nyugati főcsoport első helyéért folytatott küzdelemben.

A New York Rangers szó szerint lenullázta az Ottawa Senatorst, elsősorban a svéd kapus, Henrik Lundqvist bravúrjainak köszönhetően. Az északi hálóőr elmúlt három meccsén immáron másodszor nem kapott gólt, összességében pedig ez volt pályafutása 19. gól nélkül lehozott meccse.

NHL, 93. JÁTÉKNAP:

Colorado Avalanche – Pittsburgh Penguins 5-3

Florida Panthers – Atlanta Trashers 8-4

Detroit Red Wings – Buddalo Sabres 3-1

Ottawa Senators – New York Rangers 0-2

Montreal Canadiens – Washington Capitals 5-4

Columbus Blue Jackets – Minnesota Wild 4-2

Vancouver Canucks – San Jose Sharks 2-4

Philadelphia Flyers – Toronto Maple Leafs 4-1

Nashville Predators – Chicago Blackhawks 4-1

Phoenix Coyotes – Dallas Stars 1-0 – szétlövéssel

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 5-1

Los Angeles Kings – New Jersey Devils 1-5