Több ezren emlékeztek Ocskay Gáborra

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 25. 22:29
Szerda este mintegy háromezer-háromezerötszáz megemlékező vett részt a kedd éjjel elhunyt Ocskay Gábor emlékére szervezett fáklyás meneten Székesfehérváron. A Jégcsarnoknál a Fehérvár FC futballistái és a csapatért szurkolók is tiszteletüket tették. A tragikus hirtelenséggel eltávozott hokisnak posztumusz díszpolgári címet adományoztak csütörtök délelőtt.


Fotó: Kovács Attila

Veszprém után Székesfehérvár is gyászol. Délután fél hattól az Ocskay-család részvételével az Országalmától a jégcsarnokig vonuló fáklyás menettel emlékeztek a 34 évesen elhunyt jégkorongozó klasszisra.

A felvonuláson az Ocskay család tagjai, hozzátartozók, rokonok, az Alba Volán, a Dunaújváros és a Stars jégkorongozói, valamint együttérző drukkerek vettek részt.

Útközben egyre többen csatlakoztak a gyászolókhoz, s mire a fáklyákkal, mécsesekkel vonulók az arénához értek, a menet már ezerötszáz főre duzzadt. A Jégcsarnoknál félezernél is többen várták őket. Mécsesek, gyertyák és virágcsokrok jelezték a fehérváriak szeretetét és gyászát.

Ezt követően a barátok, játékostársak, szurkolók helyezték el virágaikat, gyújtották meg a mécseseket, gyertyákat, majd a jelenlevők a Szózatot és a Himnuszt halkan elénekelve búcsúztak a játékostól.

Már fogyatkozni kezdett a tömeg, amikor a lejátszott Ligakupa-meccs után, kezükben egy-egy szál rózsával megérkeztek a Fehérvár FC futballistái s a velük tartó szurkolók.

Székesfehérvár Önkormányzata csütörtök délelőtt posztumusz díszpolgári címet adományozott az egykori kiváló hokisnak, a közgyűlés zárt ülésen ítélte oda a címet.