Pittsburghi bravúr Malkin remeklésével

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 5. 07:06
Jevgenyij Malkin ismét bizonyította klasszisát, a Pittsburgh pedig azt, hogy mennyire kiváló csapat valójában. A pingvinek az orosz klasszis góljával hosszabbításban győzték le a Tampa Bay Lightning együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 113. játéknapján.



Két harmad után még a Tampának állt a zászló a Pittsburgh otthonában, hiszen Ryan Melone az első harmadban megszerezte a vezetést. Azonban ezzel még korántsem volt vége, a második felvonásban ezt további két vendéggól követte, így a záró periódusra már három volt a pingvinek hátránya.

Ezúttal Jevgenyij Malkin volt az első, aki magára talált, igaz még ekkor sem lehetett sejteni, hogy a hazaiaknak lesz még esélye a győzelemre. De lett! Történt ugyanis, hogy a meccs hajrájában Mark Eaton és Petr Sykora is betalált, így kisebb csoda történt, a Pittsburgh kiharcolta a hosszabbítást.

A ráadást pedig a klasszisát sokadszor bizonyító Jevgenyij Malkin döntötte el, aki Jordan Staal passzát a hosszabbítás vége előtt tizenhat másodperccel kotorta a kapuba, és ezzel megszerezte a kép pontot a hazaiaknak.

Mindenképpen meg kell említeni Thomas Vanek nevét is a játéknappal kapcsolatban, hiszen a Buffalo Sabres támadója háromszor volt eredményes a Toronto elleni 5-0-s siker alkalmával, és ezzel már harminckét gólos a szezonban.

 

NHL, ALAPSZAKASZ, 113. JÁTÉKNAP:
Pittsburgh Penguins–Tampa Bay Lightning 4–3 – h.u.
Buffalo Sabres–Toronto Maple Leafs 5–0
Philadelphia Flyers–Boston Bruins 1–3
Detroit Red Wings–Phoenix Coyotes 5–4
Minnesota Wild–Anaheim Ducks 3–0