Michael Cammalleri háromszor büntetett

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 28. 07:34
Hatalmas izgalmakat és minimális fővárosi győzelmet hozott az Ottawa-Toronto mérkőzés az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján. A rendes játékidő 1-1-gyel zárult, majd a hosszabbításban sem született döntés, a szétlövéseknél pedig a házigazdák mellé állt a szerencse. Mindeközben a Flames Vancouverben fektette két vállra a Canucksot.




Bár a csapatok igencsak egymásnak estek az Ottawa-Toronto találkozón, a két gólt hozó mérkőzésen végül csupán a szétlövések döntöttek.

A pályaválasztó Senators már a találkozó negyedik percében megszerezte a vezetést a kanadai házirangadón Mike Fisher révén, ennek ellenére sokáig mégsem örülhetett.

Egy perccel később érkezett a válasz, Nyikolaj Kulemin ellen volt tehetetlen az ottawai védelem, így döntetlen állásnál folytathatták a csatát a felek, amely nem is változott a harmadik negyed végéig.

Ezt követően a ráadás sem döntött, így „hirtelen halálban” kellett dűlőre vinni a meccs kimenetelét, amely végül a pályaválasztók sikerét hozta.

A játéknap másik kanadai érdekeltségű összecsapásán Michael Cammalleri volt a főszereplő, három találatával egymaga döntötte el a pontok a sorsát a Calgary javára.

A Vancouver végig tartotta a lépést a Flamesszel, ám Curtis Glencloss utolsó felvonásban szerzett góljára már nem szolgált érdemi válasszal, így nem tudta elkerülni a vereséget.

 

NHL, CSÜTÖRTÖKI JÁTÉKNAP:
Ottawa Senators-Toronto Maple Leafs 2-1
Vancouver Canucks-Calgary Flames 3-4