Mesterhármassal oltotta el a lángokat

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 7. 07:07
Tizenhetedik szezonjában, a Calgary ellen ütött mesterhármasával érte el Ray Whitney, hogy átlépje a 300 gólos álomhatárt az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A szélső remek teljesítményének köszönhetően a Carolina 6-1-gyel kiütötte a Flamest az alapszakasz 143. játéknapján.


 

Whitney saját bevallása szerint sem volt biztos abban sosem, hogy eléri a 300 gólt karrierje során, de a Flames ellen szerzett három emberelőnyös találatának köszönhetően két hónappal a harminchetedik születésnapja előtt mégis elérkezett a hőn áhított mérföldkőhöz. A szélső remeklése mellett azért szükség volt arra is, hogy a Hurricanes kapusának, Cam Wardnak az eszén csak egyszer jártak túl a vendégek, és a hálóőr emellett huszonegy védést mutatott be.

A Loui Eriksson, Marty Tulco kettős vezette sikerre a Dallas az Anaheim ellen. A szélső kétszer is eredményes volt a kacsák elleni 3-2-re megnyert mérkőzésen, a kapus pedig remekelt a ketrec előtt. A rutinos hálóőr harminchat kapujára tartó lövést hárított, és az első két felvonásban nem tudott hibázni.

Kari Lehtonen shutoutjának köszönhetően – a kapus 25 védési mutatója 25-nél állt meg a találkozó végén – az Atlanta 2-0-ra legyőzte a Montrealt.

NHL, ALAPSZAKASZ, 143. JÁTÉKNAP:
Carolina Hurricanes–Calgary Flames 6–1
Atlanta Thrashers–Montreal Canadiens 2–0
Buffalo Sabres–Phoenix Coyotes 5–1
Anaheim Ducks–Dallas Stars 2–3
Tampa Bay Lightning–St. Louis Blues 3–4 – h. u.