Már csak két győzelem kell a rekordhoz!

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 11. 07:09
Megvan Martin Brodeur 549. győzelme is az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A New Jersey kapusa ezúttal a Calgary elleni összecsapás után ünnepelhetett. A klasszis hálóőr ezzel csupán két sikerre van Patrick Roytól, aki jelenleg 551 meccsel tartja az NHL-rekordot. Sorozatban hetedik találkozóját húzta be a Pittsburgh Penguins.


 

Újabb kis lépést tett egy rekord felé Martin Brodeur, a New Jersey kapusa, hiszen igaz a New Jersey együttesének Calgary felett aratott sikere csupán egy a sok közül, azonban a hálóőr szemszögéből nézve ez egy a 549 küzül. A Devils klasszisa ugyanis 549 alkalommal vonulhatott le győztesen a jégről. A harminchat éves portás ezzel két nyert meccsre közelítette meg az ebben a tekintetben éllovas Partick Royt.

"Úgy érzem, az emberek, akik körülöttem vannak is tudják mekkora rekordnak állok a kapujában - nyilatkozta a Flames ellen harmincöt védést bemutató hálóőr. - Megvan a lehetőségem, hogy beállítsam ezt a csúcsot, már csak két nyert meccs kell ehhez."

Csak a szétlövésben, Jevgenyij Malkin találatával tudta legyőzni a Pittsburgh Penguins a Floridát. Az orosz egyébként a rendes játékidőben is betalált, csakúgy mint a csapat másik fiatal sztárja, Sidney Crosby. A pingvineknek ez volt sorozatban a hetedik sikerük.

 

NHL, ALAPSZAKASZ, 147. JÁTÉKNAP:
New Jersey Devils–Calgary Flames 3–2
Pittsburgh Penguins–Florida Panthers 4–3 szétlövéssel
Columbus Blue Jackets–Boston Bruins 2–0
Philadelphia Flyers–Buffalo Sabres 5–2
Detroit Red Wings–Phoenix Coyotes 3–2 hosszabbítás után
Montreal Canadiens–Edmonton Oilers 4–3 hu.
Toronto Maple Leafs–New York Islanders 3–2 hu.
Minnesota Wild–San Jose Sharks 4–5 hu.
Nashville Predators–Washington Capitals 1–2 hu.
St. Louis Blues–Dallas Stars 5–2
Colorado Avelanche–Atlanta Thrashers 0–3