Jason Spezza kibabrált a Pittsburghgel

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 7. 08:52
Az Ottawa Jason Spezza három góljának köszönhetően 3-2-re verte a Pittsburghöt az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) szombati játéknapján. A New Jersey, a Philadelphia és az Edmonton hosszabbítás után nyert, míg a Detroit-Chicago találkozón szétlövések döntöttek a Red Wings javára.


 


Az Ottawa-Pittsburgh összecsapáson az első harmadban egyetlen árva találat sem született, így sokan gondolhatták, nem a gólesőről lesz emlékezetes a mérkőzés.

A folytatásban azonban belehúztak a csapatok, a középső játékrészben négyszer is rezdült a háló, amelyekből Jason Spezza egymaga hármat vállalt, és döntötte el a bajnoki pontok sorsát. Pályafutása során másodszor szerzett három gólt egy meccsen a Senators kiválósága.

A bajnoki címvédő Detroit heroikus küzdelemben, szétlövésekkel kerekedett felül a Chicagón. A Red Wings kétgólos hátrányt dolgozott le, a mindent eldöntő rávezetést Pavel Dacjuk értékesítette, hatalmas hangorkánt előidézve az arénában.

Három másik pályán a hosszabbításban született döntés, ami mindannyiszor a vendégcsapatoknak, név szerint a New Jerseynek, a Philadelphiának és az Edmontonnak kedvezett.

A Kings otthon, míg a Boston idegenben aratott magabiztos sikert, a Nashville-Minnesota találkozón J. P. Dumont egyetlen villanása elegendőnek bizonyult a Predators győzelméhez.

 

NHL, SZOMBATI JÁTÉKNAP:
Ottawa Senators-Pittsburgh Penguins 3-2
Toronto Maple Leafs-Washington Capitals 1-2
Montréal Canadiens-New Jersey Devils 1-2 (hosszabbítás után)
New York Islanders-Atlanta Thrashers 1-5
Carolina Hurricanes-Philadelphia Flyers 1-2 (hosszabbítás után)
Florida Panthers-Boston Bruins 0-4
Detroit Red Wings-Chicago Blackhawks 5-4 (szétlövés után)
Tampa Bay Lightning-Buffalo Sabres 3-4
Nashville Predators-Minnesota Wild 1-0
St. Louis Blues-Phoenix Coyotes 4-3
San Jose Sharks-Edmonton Oilers 2-3 (hosszabbítás után)
Los Angeles Kings-Columbus Blue Jackets 3-0