Ez a rekord is csak karnyújtásnyira van!

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 21. 08:25
Martin Brodeur újabb csúcshoz közelít. A New Jersey Devils kapusa a Minnesota ellen 4-0-ra megnyert mérkőzésen 101. alkalommal nem kapott gólt az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL). A kiváló portásnak így már csak két shutoutra van szüksége ahhoz, hogy beérje a ligarekorder Terry Sawchukot.


 

Már csak két shutout és megvan az újabb csúcs. Az elmúlt hetekben mintha Martin Brodeurról szólna az NHL, hiszen a kapus nemrégiben döntötte meg Patrick Roy csúcsát, így ő rendelkezik jelenleg a legtöbb nyert meccsel a liga történetében, jelenleg 553-mal.

Nos, úgy tűnik az elkövetkezendő időben is sokat hallhatjuk majd a hálóőr nevét, hiszen magyar idő szerint szombaton hajnalban harmincöt védést mutatott be a Minnesota ellen 4-0-ra megnyert találkozón, és ezzel 101. alkalommal maradt érintetlen a hálója. Ez nagyszerű teljesítmény, már csak azért is, mert a liga történetének csúcstartója, ebben a tekintetben Terry Sawchuk, akinek 103 shutoutja van.

„Ez nagyon sok shutoutnak számít, amit eddig elértem - nyilatkozta Brudeur a meccs után. -Ez mit sem bizonyít jobban, mint azt, hogy egy klapus előtt remekül működik a védekezés. Ennyi meccset megúszni kapott gól nélkül nagyon nehéz, és egy kapus nem is lehet képes rá saját magától. Amikor az ember elgondolkodik ezen, akkor rá kell ébrednie arra, hogy a csapat előtte valamit nagyon jól csinál. ”

 

NHL, ALAPSZAKASZ, 156. JÁTÉKNAP:
New Jersey Devils–Minnesota Wild 4–0
Atlanta Thrashers–Detroit Red Wings 3–6
Carolina Hurricanes–New York Islanders 5–4
Pittsburgh Penguins–Los Angeles Kings 4–1
Buffalo Sabres–Philadelphia Flyers 4–6
Chicago Blackhawks–Edmonton Oilers 4–5 – szétlövés után
Calgary Flames–St. Louis Blues 2–3