Detroit-Penguins: 13 gól és vendégsiker

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 12. 06:56
A Pittsburgh Penguins túlórás mérkőzésen Detroitban verte a házigazda Red Wings csapatát az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának keddi játéknapján. Az előző kiírás döntőjének tulajdonképpeni visszavágóján tizenhárom gólt esett, a bajnokcsapat kapuját védő Chris Osgood hazai pályán hetet (!) szedett össze.



NHL (ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG):
ALAPSZAKASZ, KEDDI JÁTÉKNAP:
  • Los Angeles Kings - Dallas Stars 3-2-büntetőkkel
  • New York Islanders - Philadelphia Flyers 1-3
  • Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 6-7.h.u.
  • Montreal Canadiens - Ottawa Senators 4-0
  • Calgary Flames - Toronto Maple Leafs 4-3
  • San Jose Sharks - Nashville Predators 3-4-h.u.

Sidney Crosby ötödik percben szerzett találatával a Pittsburgh szerzett vezetést Detroitban, a húszezer néző legnagyobb örömére hárommal válaszoltak a helyi kedvencek. Maxime Talbot ugyan egygólosra csökkentette a vendégek hátrányát a 25. percben, ám erre ismét kettővel feleltek a házigazdák: Pavel Dacjuk után Henrik Zetterberg is betalált, csakhogy a húzóemberek is hallassanak magukról.

 

A harmadik felvonásban azonban őrületes nyomást gyakorolt a vendéggárda a Red Wingsre. A Penguins több alkalommal veszélyeztette Osgood kapuját, mint az előző két felvonásban összesen. Ennek eredményeként a kapuja elé beszoruló vendéglátó egyre-másra megadta magát, előnye folyamatosan csökkent. Pedig tulajdonképpen csak egy embert kellett volna kivenniük a forgalomból, Jordan Staalt, és 5-2-es vezetés után a 46. percig biztosnak tetsző hazai győzelem realizálódott volna.

 

Nem így történt! Jordan Staal egymaga háromszor volt eredményes, utolsó találatát 59:37-nél úgy szerezte, hogy a vendégek kapusa, Marc-Andre Fleury már nem volt a jégen, helyét egy mezőnyjátékos foglalta el. Döntetlen, jöhetett a hosszabbítás.

 

A lendületben maradt Pingvinek 3:49 perc alatt dűlőre vitték a történetet, negyedik próbálkozásokból után Ruszlan Fedotyenko megszerezte a győztes találatot. A házigazdáknak lövésük sem volt a túlórában.

 

„Csapatunk sokra hivatott és ismét bebizonyította, hogy a szíve is a helyén van” – mondta a győzelemben döntő érdemeket szerző Jordan Staal.

 

Staal ezt megelőzően újoncként, két idénnyel korábban tudott mesterhármast szerezni, azt a Toronto bánta. Abban a szezonban újoncként 29 gólig jutó Staal az előző kiírásban mindössze tizenkettőig jutott.

 

 

Los Angelesben 2-2-es 65 percet követően a szétlövésben az ötödik páros döntött: a Kings 2-1re nyerte a büntetőpárbajt a Dallas ellen.

 

A San Jose 2-0-ra, majd 3-2-re is vezetett a Nashville ellen, ám a Predators túlórában megnyerte a találkozót.

 

Egy mesterhármasnak Montrealban is tapsolhatott a publikum, Christopher Higgins három góljának köszönhetően a Canadiens biztosan verte az Ottawát. A hazaiak ráadásul nullra hozták a találkozót: Carey Price 28 lövést hárított, ez volt a hálóőr első shutoutja az idényben. Nincs szerencséje a Senatorsnak Price-szal, akinek kapuját legutóbb idén április elsején szintén képtelene voltak bevenni, akkor 3-0-ra nyert a Montreal.