Cortina és olasz ízek vártak hokisainkra

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 14. 08:55
A héten Münchenben folytatja felkészülését a svájci világbajnokságra a Pat Cortina irányította magyar jégkorong-válogatott. Csapatunk a hétfői utazást követően, a szombati hazautazásig nyolc gyakorláson vesz részt, a megszokottnál korábbi időpontban.


Az utazás előtt a szakvezetés újabb egy fővel szűkítette a keretet, Jobb Dávid és Onderjcik Rastislav közül végül előbbire, vagy éppen utóbbira, tetszés szerint, esett a választás. A rutinosabb honosított játékos így ott lehet a müncheni edzőtáborban, és ha csak sérülés nem jön közbe a vb-n is, míg Jobb számára egyelőre befejeződött a válogatott kaland.

Münchenbe 27 magyar játékos utazott, a három kapus és a nyolc védő már tulajdonképpen vb-résztvevőnek tekinthető, a tizenhat csatár közül, akik még a héten is együtt készülnek a csapattal, azonban kettő nem utazhat el Svájcba. A vb-re 23+2 fős kereteket neveznek.

A válogatott hétfőn nehézségektől mentes repülőutat követően érkezett meg Münchenbe, ahol a repülőtéren már busz, és Pat Cortina személyében egy szakavatott idegenvezető várt a csapatra. A szövetségi kapitány azonnal az olimpiai parkba vezette övéit, és jégre parancsolva edzést vezényelt az utazás során elgémberedett – elkényelmesedett? – játékosoknak. Ezt követően belvárosi szállásuk felé vették az irányt a játékosok, majd egy közeli olasz étteremben költötték el estebédjüket.

Keddre három edzést iktatott be a programba a kapitány – jó hír, hogy a finnek elleni első mérkőzésen vállsérülést szenvedő, az utána következő három találkozót így ki is hagyó Kovács Csaba is teljes értékű munkát végezhet immár –, szerdán délután, míg csütörtökön, pénteken és a hazautazás napján, szombaton viszont délelőtt tartja meg napi egy-egy edzését a kapitány. A szakember azzal indokolt, hogy a vb-n több mérkőzésünkön is kora délutáni időpontban kell jégre lépnünk, ő pedig még azokra a napokra is edzéssel készül. Így viszont minél korábbi időpontokban kell jégen lenniük játékosainknak. Nem a lustálkodás két hete vár a korongosokra a vb-n, valószínű Münchenben sem.

A magyar válogatott a héten már nem játszik felkészülési mérkőzést, a szombat késő délutáni hazaérkezést követően a vasárnapot mindenki családja körében tölti el, Svájc felé pedig hétfőn veszi az irányt csapatunk. Szerdán már a címvédő orosz együttessel mérhetjük össze magunkat, még felkészülési mérkőzésen Sierrében, pénteken pedig jöhet a szlovákok elleni vb-nyitány Zürichben.

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÜNCHENBE UTAZÓ KERETE:
Kapusok:
Budai Krisztián (Kezmarok), Hetényi Zoltán (Alba Volán), Szuper Levente (Alba Volán)
Védők:
Ennaffati Omar (Tours), Horváth András (Alba Volán), Kangyal Balázs (NZ Stars), Ondrejcik Rastislav (Alba Volán), Sille Tamás (NZ Stars), Svasznek Bence (NZ Stars), Szélig Viktor (Briancon), Tokaji Viktor (Alba Volán)
Csatárok:
Benk András (Alba Volán), Fekete Dániel (Alba Volán), Fodor Szabolcs (Alba Volán), Holéczy Roger (NZ Stars), Jánosi Csaba (FTC), Kóger Dániel (Salzburg), Kovács Csaba (Alba Volán), Ladányi Balázs (Briancon), Majoross Gergely (NZ Stars), Nagy Gergő (Alba Volán), Palkovics Krisztián (Alba Volán), Peterdi Imre (DAB.Docler), Sofron István (Alba Volán), Vas János (Brynas), Vas Márton (Briancon), Vaszjunyin Artyom (Alba Volán)