Az Országgyűlés mentheti meg hokinkat

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 24. 18:38
Fontos döntések hete következik - hangsúlyozta a hétfő délutáni sajtótájékoztatón Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong-szövetség elnöke. A sportvezető többek között kijelentette, létfontosságú, a hoki jövőjét alapjaiban befolyásoló döntés születhet kedden délelőtt a Parlamentben, hiszen a honatyák egy ellenzéki indítványnak köszönhetően 270 millió forintos támogatást „tehetnek" a magyar jégkorongsport karácsonyfája alá.


 

„Óriási az érdeklődés napjainkban a magyar jégkorong iránt, amely elsősorban Pat Cortinának és az A-csoportos világbajnokságra kijutó csapatának köszönhető. A helyzet fokozódik - kezdte mondandóját Studniczky Ferenc. - A sikerek azt eredményezték, hogy azok is felébredtek, akik befolyásosak és segíteni is képesek."

Az elnök elsősorban politikusainkra gondolt, akik kedden délelőtt a sportág jövőjét alapvetően befolyásoló döntést hozhatnak meg a Parlamentben. Az ellenzék indítványáról van szó, a „csomagban" egy 100 millió forintos felkészülési támogatás és egy 170 milliós utánpótlási szponzoráció szerepel.

„Örülök, hogy a hoki komoly politikai tényezővé lépett elő - folytatta Studniczky. - Bízom benne, mindannyiunk számára pozitív eredmény születik. Amennyiben így lesz, a jégkorong külön sorban jelenik majd meg az államilag támogatottak jegyzékében. Hatalmas siker lenne ez is, hiszen korábban csupán három sportág volt ily módon nevesítve. Talán mondanom sem kell, mit jelentene ez nekünk. Már mondtam, de tartom, kisöcsiből nagyfiúk lehetnénk."

Valóban, hiszen ezidáig a magyar jégkorong támogatása még a 20 millió forintot sem érte el éves szinten. Még nagyon számolni sem kell tudni ahhoz, hogy megállapítsuk, mérföldkő lehet ez a tőkeinjekció.

„Nemrégiben volt szerencsém néhány szót váltani a nemzetközi szövetség elnökével, aki hitetlenkedve csodálkozott, hogy egy magyar-litván meccsen nyolcezren üvöltöttek a csarnokban. Egy szó mint száz, a magyar jégkorong igenis eladható, és egyre inkább elismert. Reméljük, hogy ezt a Parlamentben is így gondolják..."