A Szenátorokat mindenhol szívesen látják

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 24. 07:33
Tovább folytatta idegenbeli vesszőfutását az Ottawa Senators együttese az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszában. A kanadai gárda ezúttal Philadelphiában kapott ki 6-4-re, ez pedig sorozatban a tizedik bajnoki vereségüket jelentette. Hazai pályán nullázták le a Columbust, a New Jerseyt és a Pittsburghöt is.


 

Amint elhagyják a saját pályájukat a Szenátorok, könnyű prédák lesznek az ellenfelek számára. Legalábbis ezt mutatják a statisztikák, ugyanis philadelphiai vereségének köszönhetően az Ottawa sorozatban tizedik alkalommal maradt nyeretlen idegenben.

 

A támadójátékkal nem volt gond, hiszen négyszer is bevették a Flyers kapuját – Dany Heatley ebből kettőt vállalt –, ám a védelem hatszor kapitulált. Kérdés, mi lesz a következő napokban az Ottawával, hiszen sorozatban még hétszer (!) mennek idegenben a kanadai fővárosban rendezendő ifjúsági világbajnokság miatt.

 

Az Anaheim ellen kerülte el azt a Calgary, hogy sorozatban negyedszer is kikapjon otthon. A kanadai együttes 4-3-ra verte meg a Kacsákat, többek között az első NHL-mérkőzését játszó Brett Sutter góljával.

 

Nagy zakóba szaladt bele hazai pályán a Toronto, amelyet a Dallas intézett el 8-2-re. A meccs hőse James Neal volt, aki három góllal zárta a meccset.

 

Hazai pályán volt képtelen gólt ütni a Pittsburgh Penguins, a Columbus Blue Jackets és a New Jersey Devils.

 

 

NHL, ALAPSZAKASZ:
Calgary Flames Anaheim Ducks 4-3
Philadelphia Flyers Ottawa Senators 6-4
Toronto Maple Leafs Dallas Stars 2-8
San José Sharks Vancouver Canucks 5-0
New York Islanders Atlanta Thrashers 2-4
Columbus Blue Jackets Los Angeles Kings 0-3
New Jersey Devils Boston Bruins 0-2
New York Rangers Washington Capitals 4-5 – h. u.
Florida Panthers Nashville Predators 3-0
Detroit Red Wings St. Louis Blues 4-1
Minnesota Wild Carolina Hurricanes 3-2
Pittsburgh Penguins Tampa Bay Lightning 0-2
Colorado Avalanche Phoenix Coyotes 5-4