A MOL Liga az EBEL fölé kerekedett

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 26. 17:47
A csíkszeredai háromcsapatos nemzetközi jégkorongtornát az egyik házigazda, a lényegesen fajsúlyosabb kerettel bíró HC együttese nyerte meg, miután a torna kvázi döntőjében, a harmadik, záró napon minimális különbséggel, egy góllal verte az Alba Volán gárdáját. A MOL Ligát megnyerő, fél szemmel már az EBEL-be pályázó csíkszeredai együttes a szezonban remekül muzsikál, az osztrák bajnokságban edződő fehérvári alakulat legyőzése szakmailag mindenképpen elismerésre méltó cselekedet.


A keddi, első napon a HC 6-1-gyel, szerdán a folytatásban az Alba Volán 9-0-lal tudta le az SC elleni kötelezőt, amellyel tulajdonképpen csak igazolták a papírformát a felek, hogy a torna győzelmét egymás között döntsék el.

A fehérvári alakulat kicsit a magyar klubok becsületéért is játszott, hiszen a MOL Liga alapszakaszában 24, a rájátszásban további négy mérkőzésen léptek pályára Csíkszeredán a magyar klubcsapatok, a mérleg elkeserítő: egy újpesti siker mellett huszonhétszer vesztesen hagyták el a küzdőteret a két csíki riválissal szemben.

 

A győzelem után nagy volt az öröm csíki oldalon


Jól, a szerdához hasonlóan tempósan kezdett a Volán, de érződött a fehérvári játékosokon: bármilyen könnyedén tudták le az SC elleni összecsapást, mégiscsak másnap volt jelenésük a jégen, ellentétben az egy napot azért pihenő HC korongosaival.

A 14. percben vezetéshez is jutott a HC, amelyet csak a második felvonás elején sikerült egalizálnia a Volánnak. A 33. perc rövidzárlata tulajdonképpen a mérkőzésébe és a tornagyőzelmében került a fehérváriaknak: akkor hetvenöt másodperc alatt kétszer voltak eredményesek a házigazdák – ráadásul egyenlő létszám mellett –, amellyel alaposan feladták a leckét a vendégeknek.

 

A lelkes és hálás csíki szurkolók


Ted Sator együttese a harmadik felvonás elején is gólt ért el, de hét perccel később visszaállt a kétgólos különbség. A hajrában nagy erőket mozgósított a Volán az akkor már a bekkelésre összpontosító házigazdákkal szemben – indulatoktól sem volt mentes a találkozó vége –, és hiába szépített Ocskay Gábor okos passzát követően szép fonákemeléssel Palkovics Krisztián, az egyenlítés a hátralévő több mint öt percben már nem jött össze, hiába korcsolyázott le a végéhez közeledve Szuper Levente és adtá át a helyét egy mezőnyjátékosnak.

 

Szakmailag is értékelhető mérkőzést játszott a Volán a HC ellen

Méltó ellenfélre akadt a HC-ban az Alba Volán, előbbinek a hazai tornagyőzelem adott annyi plusz motivációt, amelynek köszönhetően jobban ki tudott jönni az egyenlő erők küzdelméből. Tegyük hozzá: az összecsapás a fehérváriaknak pusztán a felkészülés szempontjából volt igazán fontos.


Az Alba Volán csak szombaton utazik vissza Magyarországra, a hazai elődöntőre készülő csapatnak pénteken még Csíkszeredán vezényel edzést Ted Sator.


HAJRÁ CSÍKSZEREDA!
HARMADIK NAP:
  • HC Csíkszereda - Alba Volán 4-3 (1-0, 2-1, 1-2)