A kapus ütötte ki a ligaelsőt

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 18. 07:36
Kiváló napot fogott ki Steve Manson a ligaelső San Jose Sharks ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga 71. játéknapján. A kapus negyvenhét védéssel segítette a Columbus Blue Jackets gárdáját a hosszabbításos győzelemhez. A New York Rangers Michail Rozsival főszereplésével győzte le a Los Angelest.



Parádésan teljesített a Columbus Blue Jackets mindössze húsz esztendős hálóőre, Steve Manson. A kapus ráadásul a lehető legjobbkor remekelt, hiszen a hazaiak a ligaelső San Jose ellen léptek jégre, és bizony igen erőteljes nyomás alá helyezték a vendéglátók kapuját. Manson végül negyvenhét lövést hárított, és csak egyszer jártak túl az eszén.


„Mindkét kapus remek napot fogott ki, de a miénk egyszerűen fantasztikus volt – nyilatkozta a Ken Hitchcock, a Columbus trénere utalva arra, hogy a másik oldalon Jevgenyij Nabokov neve mellé is odakerült harminc védés. – Ahhoz, hogy egy ilyen remek csapatot legyőzzünk, az együttes legjobbjának a kapusnak kell lennie: Manson az volt ma este.”

 

Azonban a hálóőr egyedül kevés lett volna a hazaiak üdvösségéhez, kellett hozzá az is, hogy a hosszabbítás perceiben R.J. Umberger megszerezze a mindent eldöntő találatot, hozzásegítve ezzel a Blue Jackets gárdáját ahhoz, hogy sorozatban az ötödik hazai győzelmét könyvelhesse el.


Michail Rozsival nagy formában játszott a Los Angeles Kings ellen, hiszen a védőnek köszönhetően gyűjtötte be a két pontot idegenben a New York Rangers. A harminc éves bekk előbb 1-1-es állásnál volt eredményes, méghozzá büntetőből, majd miután Dustin Brown egyenlített, Rozsival a hosszabbításban a mérkőzést is eldöntötte.

 

NHL, ALAPSZAKASZ, 71. JÁTÉKNAP:
Los Angeles Kings – New York Rangers 2–3 - h.u.
Colombus Blue Jackets – San Jose Sharks 2–1 - h.u.
Minnesota Wild – Calgary Flames 2–3 - h.u.
Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 4–2
Buffalo Sabres – New Jersey Devils 3–5