A csehek és a szlovákok is gyászolnak

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 25. 20:35
A nagy jégkorong hagyományokkal rendelkező Csehországban és Szlovákiában is gyászolják a székesfehérvári ifj. Ocskay Gábort, aki 34 évesen hunyt el.


„Infarktusban hunyt el a magyar Ocskay Gábor” - címmel foglalkozik kiemelten az Alba Volán hokisának tragédiájával a cseh sportnapilap, a Sport. Az újság kiemeli, hogy a jégkorong abszolút élvonalába 70 év után visszajutott magyar válogatott egyik legfontosabb pillérét vesztette el Ocskay személyében, aki 187-szer szerepelt címeres mezben, s az Alba Volánnal kilencszer ünnepelhetett bajnoki címet.

 

Ehhez hozzátéve tényként konstatálják, hogy a magyar jégkorongsport egyik legnagyobb alakja távozott az élők sorából. Mint kifejtik, a magyar elitsport a kenus olimpiai bajnok Kolonics György után néhány hónappal ismét egy nagyságot veszített el.

 

„Gyászban a magyar hoki sport: Ocskay szíve feladta” - így már a szlovák napilap, a Sport indítja megemlékezését. Szlovák részről külön kiemelik, hogy a magyar jégkrong-legendának Svájcban április 24-én, éppen Szlovákia ellen lett volna az első A-csoportos vb-mérkőzése. Eredményei külön részletezése mellett északi szomszédunk sajtójában is csak a sportág magyarországi történetének egyik legnagyobb alakjának titulálják.