Webbert elgázolták, kórházba került

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 22. 08:36
Mark Webber, a Red Bull Racing Formula-1-es autóversenyzője balesetet szenvedett Tasmánia szigetén, magyar idő szerint péntekről szombatra virradó éjszaka - közölte az állam rendőrsége. Az ausztrál pilóta éppen egy jótékonysági sportviadalon vett részt, amikor kerékpározás közben elütötte egy gépkocsi. A versenyzőt mentőhelikopterrel szállították kórházba, de nincs életveszélyben, valószínűleg több törést is szenvedett.


A sztár éppen saját jótékonysági viadalán, a Mark Webber Pure Tasmania Challenge-en vett részt, amikor a sziget dél-keleti részén, Port Arthur kikötője közelében elsodorta kerékpárját egy autó.

 

“Mark Webber az ütközés következtében súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett. A versenyorvosok rögtön kezelésbe vették, majd mentőhelikopterrel szállították egy kórházba az állam fővárosában, Hobartban” - nyilatkozta a tasmán rendőrség szóvívője, John Ford.

 

Nem hivatalos értesülések szerint több helyen is kéz- és lábtörést szenvedett a pilóta, de Geoff Donohue vesenyigazgató és egy hobarti magánkórház illetékesei - ahova Webbert átszállították - sem kívánta kommentálni egyelőre a hírt.

 

Webber immár hagyományos, 250 kilométeres, ötnapos erőpróbáján mountain bike-, kajak- és trekking- (magashegyi gyalogtúra) távokat teljesítenek az indulók. A kihívást 2003-ban rendezték meg először, vasárnap ér véget Tasmániában.

 

A Red Bull istálló már megkezdte a teszteléseket a 2009-es világbajnoki szezonra, de balesete romba döntheti Webber felkészülését, vagy akár jövő évi idényét.