Vettel beírhatja magát az aranykönyvbe

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 12. 17:01
Mark Webber hatalmas várakozásokkal tekint Sebastian Vettel érkezése elé, és azt várja a Formula-1-es Red Bull istállójának új pilótájától, hogy a 2008-as szezonhoz hasonlóan sikeres idényt produkál. Az ausztrál versenyző elmondása szerint jókora nyomás nehezedik majd rá is egyúttal a következő versenyévben, ám nem kételkedik benne, nyerő párost alkot majd az ifjú némettel.


 

A Toro Rosso versenyzőit, Sebastien Bourdais-t és Sebastian Vettelt sokan egy kézlegyintéssel elintézték a 2008-as idény előtt, ám Vettel megmutatta, nem szabad leírni semmilyen körülmények között sem. Az Olasz Nagydíjon aratott győzelmével végérvényesen bebizonyította, sokra hivatott a Formula-1 világában.

A töretlen fejlődést látván csapott le rá a Red Bull-Renault, ahol Mark Webber oldalán kell minél szorgalmasabban gyűjtögetnie a pontokat. Az ausztrál versenyző egyértelműen pozitívan értékeli a német érkezését, bár bevallja, hatalmas nyomás nehezedik majd a csapatra 2009-ben.

„Sebastian magasra tette a lécet a Toro Rossónál, és abban a reményben igazolt át hozzánk, hogy segítségünkkel még szebb eredményeket tud elérni. Kivételes tehetség érkezik a Red Bullhoz a személyében, így bizakodó vagyok a közös munkára nézve.”

„Mindig szívesen dolgoztam együtt általam korábban ismeretlen módszerekkel dolgozó mérnökökkel és pilótákkal, akik egy addig szokatlan, másfajta szemléletet honosíthatnak meg új csapatuknál. Rengeteg építő jellegű kritikát oszthat meg velünk Sebastian is, amivel nagy lökést adhat nekünk már a tesztelések során.”

„A Toro Rosso kiemelkedőbb teljesítményt nyújtott nálunk az előző szezonban, de nem lehet szerintem csak a két motor között keresni a különbséget (az olasz csapat Ferrari-, míg osztrák riválisa Renault-motorral dolgozik). Mind Bourdais, mind Vettel erőn felül teljesített, a szerencse csak kis mértékben játszott közre a dolgok alakulásában.”

Webber szerint Vettel sok szép sikert érhet még el az autóversenyzés világában, és már most megjósolja, nemsokára mindenki megtanulja az ifjú német nevét. „Fantasztikus, hogy ilyen rövid idő alatt mennyit fejlődött, és nem kétlem, sokat fognak róla még hallani a közeljövőben. Biztosra veszem, arra sem kell sokat várnunk, hogy beírja magát a Formula-1 aranykönyvébe.”