Véget ért a Todt-éra a Ferrarinál

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 17. 20:04
A Ferrari sikerkovácsa, Jean Todt lemondott minden tisztségéről, a jövőben semmilyen formában sem dolgozik együtt a Formula-1-es istállóval – erősítette meg az olasz autógyár elnöke, Luca Di Montezemolo. A francia szakember távozásának okait nem tárta a nyilvánosság elé.


Jean Todt és a Ferrari neve összeforrt az elmúlt bő másfél évtizedben, ám hogy semmi sem tart örökké, az kedden ismét beigazolódott: a francia szakember és az istálló útjai különváltak, Todt ugyanis minden magyarázat nélkül lemondott összes, a maranellóiaknál betöltött pozíciójáról.

A 2008-ig a csapatfőnöki posztot is betöltő 63 esztendős sportvezető sokak számára egyet jelentett a Ferrarival, és egészen eddig megőrizte szinte valamennyi, fontos hatáskörrel bíró pozícióját. A döntéshozói szervben a mai napig meghatározó szerepet játszott, éppen ezért is meglepő, hogy minden előzmény nélkül hagyta faképnél az olasz istállót.

„Az elmúlt tizenöt évért hatalmas köszönet illeti Jean Todtot, sikereink egyik fő letéteményeseként elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy ma is mi vagyunk a száguldó cirkusz egyik vezető hatalma – vélekedett Luca Di Montezemolo, a Ferrari elnöke. – Kivételes képességeivel és szenvedélyes munkájával kiérdemelte mindenki elismerését és ragaszkodását az F-1 világában, ezért nem tehetek mást, mint hogy további sikereket kívánok neki mind a munkában, mind a magánéletben.”

„Mindazok az évek, amelyeket együtt töltöttünk – legyenek azok győzelmektől hangosak vagy nehéz idők –, olyan szoros köteléket hoztak létre Jean Todt és a Ferrari között, amely sohasem szakad el” – zárta közleményét Di Montezemolo.