Váltás: Barrichello a Williamsnél?

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 30. 11:22
Szinte teljesen bizonyos, hogy az utóbbi idők legizgalmasabb és legtöbb változást hozó átigazolási időszaka előtt állunk a Formula-1-ben, ezt újabb szenzációs hír támasztja alá. Az egyik szakportál ugyanis azt állítja, az idei remeklés ellenére is módosul a világbajnoki pontversenyekben éllovas Brawn GP összeállítása, az összetettben második helyen álló Rubens Barrichello ugyanis cserél Nico Rosberggel, így a brazil kerül a Williamshez, míg a német versenyző Jenson Button márkatársa lesz.


Az elmúlt hetekben alaposan „beindult” az F-1-es körforgás, a Renault-botrány és a szezon hajrája mellett a pilóták csapatcseréje is lázba tartotta és tartja a szurkolókat. Kény tényként könyvelhetik el, hogy Fernando Alonso a Ferrarihoz, Kimi Räikkönen a McLarenhez, míg Robert Kubica a Renault-hoz szerződik, de a többiek élete is megváltozik a következő hetekben. Arra azonban viszonylag kevesen számíthattak, hogy az idén két futamot nyerő Barrichello is vált, de úgy tűnik, az idei szereplés sem „mentheti meg”.

A rendkívül megbízható autosport.com ugyanis azt írta csütörtökön, hogy a brazil versenyző előrehaladott tárgyalásokat folytat a Williamsszel, amellyel legalább egy évre meghosszabbítja karrierjét a száguldó cirkuszban. Hírlik, a Brawn nem teljesen elégedett a rutinos pilótával, aki éppen tapasztalata révén lesz a piac keresett szereplője. De feltételes módban is fogalmazhatunk, mert már talált is magának új munkaadót.

A Williams amúgy teljesen lecseréli pilótapárosát, lévén a Toyota motorszállítói szerződése lejár, így Nakadzsima Kazuki sem jut új szerződéshez. Helyére újoncként kerül a német Nico Hülkenberg, ezért is lesz szükség egy tapasztalt társra. Az pedig szinte kézenfekvő, hogy a Brawnhoz távozó Nico Rosberg helyére éppen Barrichello érkezzen.

„Sokat ér a tapasztalat, mert ez rengeteget segít a helyes beállítások és a fejlesztési irányok megtalálásában. Az elmúlt években különböző pilótái voltak a Williamsnek, rutinosak és újoncok. Minden esetben voltak pozitívumok és negatívumok. De az a legfontosabb és az első számú kitétel, hogy legyen nagyon gyors a versenyző” – mondta a napokban Sam Michael, a Williams technikai igazgatója.