Theissen: Nincsenek gondok Kubicával!

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 18. 15:47
Szó sincs arról, hogy megromlott volna a kapcsolat a BMW-Sauber és Robert Kubica között, csak az újságírók forgattak ki néhány nyilatkozatot. Ezt Mario Theissen, a német cég motorsport-igazgatója mondta, miután az elmúlt napokban többször is felmerült, elhidegült egymástól a csapat és a lengyel versenyző.


Fotó: Action Images

A Belga Nagydíj után néhány médium úgy interpretálta Kubica szavait, hogy a BMW nem segíti eléggé a futamokon. Állítólag a lengyel versenyző azt sérelmezte, hogy az istálló elsősorban Nick Heidfeld „feltámasztását” tartja szem előtt, pedig más stratégia esetén reális esélye lehetne a világbajnoki cím megszerzésére. A napokban pedig arról cikkeztek a lapok, hogy a krakkói pilóta úgy érzi, egyedül küzd a vetélytársakkal szemben a pontverseny megnyeréséért.

 

„A monzai hétvégén kétszer is beszélgettünk, jó sok időt eltöltöttünk egymással. Az újságok teljesen eltúlozták a súrlódásokat” – jelentette ki Theissen.

 

Tény, a kanadai diadal óta visszaesett Robert Kubica teljesítménye. Az első hét futamon négy alkalommal állhatott dobogóra (Malajzia: 2. hely, Bahrein: 3., Monaco:2., Kanada:1.), azóta csak két harmadik helyet szerzett, Valenciában és Monzában. Szembetűnő a különbség, a krakkói fiatalember ugyan harmadik helyen áll összetettben, hátránya 14 pont az éllovas Lewis Hamiltonnal szemben.

 

„Robertt csalódott volt a spái futam után, több nyilatkozatot is tett, amelyeket azután alaposan kiforgattak. Ezek után kérték ki a véleményemet Monzában, azokat is jelentősen átírták. Pénteken arról kérdeztek, megbüntetjük-e a versenyzőnket a kijelentésekért. Annyit mondtam: nem beszélhetek olyan dolgokról, amelyek szerepelnek a szerződésében. Ezután jelentette azt az egyik újságíró, hogy Theissen nem zárja ki a büntetés lehetőségét” – indokolt a BMW motorsport-igazgatója.

 

Mario Theissen hozzátette: a média szinte a semmiből produkált botrányos tartalmú anyagokat.

 

„Termésezetesen vannak olyan dolgok, amelyeket meg kell beszélnünk Roberttel, de elsősorban az autóval kapcsolatban. Sajnos nem fejlődtünk olyan ütemben, mint szerettük volna. Már többször beszéltünk erről a témáról, és biztos vagyok abban, folytatjuk az egyeztetést Roberttel” – jelentette ki a szakember.

 

Mario Theissen úgy érzi, Kubica „erős” kijelentései abból fakadnak, hogy rendkívül elszántan küzd a sikerért, sikerorientált.

 

"Persze, valamennyien azok vagyunk” – jegyezte meg a motorsport-igazgató.

 

Az Olasz Nagydíjon megszerzett harmadik hellyel a lengyel versenyző közelebb került Hamiltonhoz és Felipe Massához, vagyis négy futammal a szezon vége előtt még reális esélyekkel pályázik a világbajnoki címre.

 

„Az egész szezon hullámvölgyekből és hullámhegyekből áll, az pedig csodálatos, amit Monzában láthattunk. Vettel sikere megmutatta, bármi megtörténhet, mi minden erőnkből küzdünk a sikerért. Ki akarjuk használni az előttünk adódó esélyeket” – zárta mondandóját a BMW-főnök.