Szenzáció: Kubicával tárgyal Ross Brawn!

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 24. 13:26
Brit és lengyel médiaértesülés szerint változhat a következő Formula-1-es szezonra a Brawn GP összeállítása: Ross Brawn csapatfőnök ugyanis a hétvégi valenciai Európai Nagydíjon tárgyalt a BMW visszalépése miatt jövő évi szerződés nélkül maradó Robert Kubicával. Arról nincs hír, hogy kit váltana a krakkói klasszis, de valószínű, hogy a vasárnap remek teljesítménnyel futamgyőztes Rubens Barrichello távozna az istállótól.


A varsói Gazeta Wyborcza a BBC szakértőjére, Andrew Bensonra hivatkozva írta hétfőn, hogy a valenciai paddockban már tárgyalt egymással Kubica és Ross Brawn. Valószínű, hogy a titkos megbeszélésre még a futam előtt került sor, hiszen az Európai Nagydíjon ismét nagy diadalt ünnepelhetett a Honda utódcsapata, Barrichello öt év után állt ismét a dobogó legtetején a száguldó cirkuszban.

A tavalyi szezonban remekül szereplő BMW a Magyar Nagydíj után jelentette be, nem indul a következő sorozatban. A csapat ugyanis idén messze elmaradt a várakozásoktól, ráadásul a vezetőség által olyannyira szorgalmazott KERS-program sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A német autógyár a jövőben más szakágakra összpontosítja erőit, így az F-1-es istálló új tulajdonosra vár.

A szezon végi kivonulás miatt vált szabad „prédává” Kubica és Nick Heidfeld. A német versenyző sorsa rendkívül bizonytalan, valószínű, hogy kisebbfajta csodára lesz szüksége ahhoz, hogy új munkaadót találjon.

A lengyel versenyző sokkal kapósabb, hiszen bemutatkozása óta számtalanszor bizonyította, akár a világbajnoki címet is elhódíthatja. Tavaly sokáig harcolt az összetett verseny megnyeréséért, de a BMW az idény második felében már az idei konstrukcióra összpontosított, a megfelelő fejlesztések hiányában Kubica a negyedik helyen zárt.


Természetesen szó sincs arról, hogy Ross Brawn már megegyezés közelében járna a lengyel versenyzővel, sőt a helyzetet „bonyolítja”, hogy Barrichello olyannyira belelkesedett a vasárnapi diadaltól, hogy pályafutása folytatására gondol. Egyik legfőbb célja, hogy elérje a 300-as határt az F-1-ben, ettől tizenkilenc futam választja el.

„Ezért is szeretnék szerepelni a 2010-es szezonban. De most még korai lenne arról beszélni, mi várható a pilóták frontján. Sokat beszélnek Alonso és a Ferrari megállapodásától, ez nagyban befolyásolja a többi csapat mozgásterét is” – mondta Barrichello.